«Sabres» paraksta iespaidīgu līgumu ar O'Reiliju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo «Sabres» uz septiņiem gadiem pagarinājusi līgumu ar jauniegūto uzbrucēju Raienu O'Reiliju, paziņojusi vienība.

«Sabres» NHL drafta laikā O'Reiliju ieguva maiņas darījumā no Kolorado «Avalanche».

Tikmēr pretējā virzienā devās krievu aizsargs Ņikita Zadorovs, kā arī viņa tautietis uzbrucējs Mihails Grigorenko un šīs pozīcijas spēlētājs amerikānis Džozefs Teilors Komhers, kurš NHL gan vēl nav aizvadījis nevienu maču. Tāpat «Sabres» atdeva arī 31.izvēli šī gada draftā.

Šajā maiņas darījumā «Sabres» īpašumā nonāca arī uzbrucējs Džeimijs Makgins.

Pagājušajā sezonā O'Reilijs 82 spēlēs guva 17 vārtus un veica 38 rezultatīvas piespēles, kā arī Kanādas valstsvienības sastāvā kļuva par pasaules čempionu, desmit maču laikā izceļoties ar diviem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējo divu sezonu laikā O'Reilijs no «Avalanche» uzbrucējiem vidēji mačā visilgāk pavadīja uz laukuma. Tāpat pēdējās divas sezonas uzbrucējs bija labākais ripu pārtvērējs komandā. Aizvadītajā sezonā O'Reilijs bija 20.labākais iemetienu speciālists līgā, uzvarot 53,4% iemetienu.

O'Reiliju 2009.gada draftā «Avalanche» otrajā kārtā izvēlējās ar 33.numuru. Kolorado vienībā uzbrucējs pavadīja sešas sezonas, kuru laikā 427 regulārā čempionāta spēlēs guva 90 vārtus un izdarīja 156 piespēles. Savukārt 13 izslēgšanas spēlēs O'Reilijam trīs vārti un četras piespēles.

Tikmēr šī gada NHL drafta pirmais numurs Konors Makdeivids noslēdzis trīs gadu «entry-level» līgumu ar Edmontonas «Oilers».

Kopējā līguma vērtība sastāda maksimālos 11,3 miljonus ASV dolārus (10,2 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu