«Salavat Julajev» pārtraukusi vienošanos ar Kuldu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Krievijas komanda Ufas «Salavat Julajev» pārtraukusi līgumu ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu.

«Ilgstoši meklējām maiņas variantus, lai būtu izdevīgi gan klubam, gan spēlētājam, tomēr tas neizdevās, tāpēc nācās pārtraukt līgumu,» izteicies vienības ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds, skaidrojot, ka vienībai bija seši leģionāri, tāpēc nācās no viena atvadīties.

Kulda «Salavat Julajev» komandā pavadīja iepriekšējās divas sezonas. Pagājušajā sezonā KHL regulārā čempionāta 45 mačos 26 gadus vecais aizsargs guva četrus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -9, bet piecos Gagarina kausa mačos hokejists ar rezultativitāti neizcēlās un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu 0.

«Salavat Julajev» aizvadītajā regulārajā sezonā 60 mačos iekrāja 86 punktus, bet Gagarina kausa izcīņā izstājās jau pirmajā kārtā, ar 1-4 piekāpjoties Magņitogorskas «Metallurg» vienībai.

Pirms tam Kulda 2012./13.gada sezonu pavadīja KHL vienībā Novosibirskas «Sibirj», kas bija pirmā pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas. Zīmīgi, ka pēc tās sezonas noslēguma spēlētājs pievienojās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Vinipegas «Jets», tiesa, laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm, turklāt Vinipegas komanda nekvalificējās NHL izslēgšanas spēlēm, jo Austrumu konferencē ierindojās devītajā vietā.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas «Thrashers» komanda (tagadējā «Jets») jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

Kulda šogad nepalīdzēja Latvijas izlasei Čehijā notikušajā pasaules čempionātā, jo bija problēmas ar veselību.

«Problēmas ar veselību bija visas sezonas gaitā, taču mačus neizlaidu,» nesen intervijā stāstīja hokejists. «Pēc sezonas beigām veicu operāciju. Tā bija nepieciešama, lai vismaz nākamais gads aizritētu mierīgi.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu