Fāzels: Krievi hokeju mīl vairāk nekā kanādieši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels uzskata, ka līdzjutēji Krievijā hokeju mīl vairāk nekā tas ir šā sporta veida dzimtenē Kanādā, viņš citēts aģentūrā TASS.

Nākamā gada maijā Maskavā un Sanktpēterburgā risināsies 2016. gada pasaules čempionāts. Fāzels ir pārliecināts, ka Krievija šo turnīru noorganizēs augstākajā līmenī.

«Stipri mīlu Krieviju, tādēļ esmu pārliecināts, ka šī valsts labi sagatavosies pasaules čempionātam. Dažreiz Krievija kavējas ar termiņiem un mums nākas pagaidīt, bet krievu mīlestība pret hokeju šos trūkumus liek aizmirst. Krievijā ir lieliski hokeja līdzjutēji,» izteicies Fāzels.

Krievijā nākamgad pasaules čempionāts kopš 2000. gada risināsies trešo reizi. Vēl tas notika 2007. gadā.

«Vairākkārt kanādiešu līdzjutējiem un žurnālistiem esmu centies skaidrot, ka krievi, iespējams, šo spēli mīl vairāk nekā viņi. Kanādiešiem to nav viegli saprast, jo hokejs viņiem ir kā reliģija. Ar nepacietību gaidu turnīru Maskavā un Sanktpēterburgā,» pastāstīja IIHF prezidents.

Sanktpēterburgā spēles risināsies «Yubileyny» arēnā, kas var uzņemt 7012 skatītājus, bet Maskavā mači notiks rekonstruētajā «VTB Ice Palace» arēnā, kuras ietilpība ir 12 100 skatītāju.

Pasaules čempionāts notiks no 6. līdz 22. maijam.

Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā (Maskava) ar Krievijas, Zviedrijas, Čehijas, Šveices, Norvēģijas, Dānijas un Kazahstānas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu