Indrašis: Rīgas «Dinamo» iekļūs izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» jaunajā sezonā kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, lai gan tai vēl jānoslīpē vairākas nianses, atklāja vienības uzbrucējs Miks Indrašis.

«Protams, teikšu, ka izslēgšanas spēlēm kvalificēsimies, taču to visu redzēsim sezonas laikā,» skaidroja Indrašis. «Pagaidām šis ir tikai sagatavošanās process. Sezonas laikā ir pavisam cits hokejs.»

Piecās pirmssezonas spēlēs «Dinamo» izcīnījusi četras uzvaras. Pirmajā pārbaudes spēlē tā aizpagājušajā nedēļā ar 3:1 pieveica Toljati «Lada», kur treneru korpusā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols, bet pagājušajā otrdienā pēc veiksmīgi aizvadītā trešā perioda ar 6:2 pārspēja «Vitjaz». Savukārt ceturtdien Rīgas «Dinamo» ar 3:4 piekāpās Novosibirskas «Sibirj» komandai, kurai dienu vēlāk revanšējās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2. Pagaidām pēdējā pārbaudes mačā «Dinamo» pirmdien ar 2:0 atkārtoti pieveica «Vitjaz».

«Kopumā izskatās, ka sezonai esam gatavi. Protams, jāpieslīpē vēl dažas nianses, piemēram, kā spēlēs savā zonā, taču ar to tiksim galā,» pauda hokejists.

Kopumā «Dinamo» aizvadīs deviņas pirmssezonas pārbaudes spēles. Nākamās un reizē arī pēdējās būs no 16. līdz 20.augustam, kad «Arēnā Rīga» jau septīto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais «Latvijas Dzelzceļa» kausa turnīrs, kurā šogad bez mājiniekiem piedalīsies Jaroslavļas «Lokomotiv», Kazaņas «Ak Bars» un Minskas «Dinamo». Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem notiks spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

«Tajā turnīrā, domāju, būs tas pats sagatavošanās process. Taču tas jājautā trenerim,» atzina Indrašis.

Kā ziņots, Rīgas kluba galvenā trenera posteni šosezon ieņem somu speciālists Kari Heikile, kurš iepriekš jau vairākas sezonas strādājis KHL čempionātā. Viņa palīgi būs kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un Aleksandrs Ņiživijs, kamēr par vārtsargiem turpinās atbildēt Juris Klodāns.

«Pagaidām viss ir kārtībā, un viss ir normāli. Neko sliktu nevaru pateikt,» stāstīja komandas uzbrucējs. «Pagaidām grūti Heikili salīdzināt ar Ābolu. Sezonas laikā tomēr ir citi uzdevumi un norādījumi. Redzēs, kā būs.»

Vienībai pievienojušies vairāki leģionāri - zviedru vārtsargs Jūakims Ēriksons, čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, vēl viens šīs pozīcijas hokejists kanādietis Stīvens Seigo, kā arī uzbrucēji vācietis Fēlikss Šics, itāļu izcelsmes amerikānis Tims Sestito un soms Ville Leino. Starpsezonā komandai lielāko daļu gūst tieši ārzemju spēlētāji.

«Jaunie leģionāri katrā spēlē «lādē» pa golam. Visi māk spēlēt hokeju, domāju būs labi,» minēja Indrašis. «Centīsimies arī paši mest vārtus, nevis paļauties tikai uz ārzemniekiem.»

Kā zināms, Indrašis jūlija sākumā piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņujorkas «Islanders» attīstības nometnē. Noslēguma mačā latvietis izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

«Sanāca viss, ko gribēju, bet neko vairāk šajā ziņā nekomentēšu,» norādīja hokejists. Tāpat interesi par latviešu uzbrucēju izrādīja Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā KHL komanda Ņižņijnovgorodas «Torpedo», tomēr arī par to Indrašis atteicās sniegt komentārus.

Pašlaik Rīgas «Dinamo» rīcībā ir 26 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, un tajā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Savukārt Rīgas klubs pirmo jaunās sezonas spēli aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar līgas pagājušās sezonas finālisti «Ak Bars».

Iepriekšējā sezonā Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu