NHL drafta prognožu favorīts Metjūzs sezonu aizvadīs Šveicē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Talantīgais amerikāņu hokejists Ostons Metjūzs, kurš tiek uzskatīts par 2016.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles drafta favorītu, nākamo sezonu aizvadīs Šveices komandā Cīrihes «ZSC Lions».

Iepriekšējā sezonā ASV izlases attīstības programmā izcēlās ar 55 vārtiem un 62 rezultatīvām piespēlēm, pārspējot rezultativitātes rekordu, kas līdz šim piederēja Patrikam Keinam - iepriekšējam amerikānim, kurš NHL draftā izvēlēts ar pirmo numuru.

Cīrihē Metjūzs, kurš septembra vidū atzīmēs 18 gadu jubileju, varēs pielāgoties pieaugušo hokejam, kā arī strādāt pieredzējušā trenera Marka Krouforda vadībā.

Kā zināms, tieši no «ZSC Lions» komandas NHL iekļuva nedraftētais latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš iepriekšējā sezonā 30 spēlēs pasaules spēcīgākajā līgā savāca 12 rezultativitātes punktus.

«Metjūzs ir nepārspējams hokejists un visi «ZSC Lions» komandā nevar sagaidīt, kad redzēs viņu spēlējam Šveicē,» paudis Kroufords. «Ticu, ka Šveices čempionāts ir perfekta treniņu vieta jaunajiem sportistiem.»

Šogad pasaules čempionātā U-18 vecuma grupā Metjūzs guva astoņus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, kļūstot par vērtīgāko spēlētāju un palīdzot amerikāņiem izcīnīt zelta godalgas. Tāpat viņš palīdzēja ASV izlasei sacensībās triumfēt arī pērn.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu