Rīgas «Dinamo» dramatiskā cīņā piedzīvo pirmo zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» jaunās sezonas otrajā duelī ceturtdien izrāva papildlaiku, tomēr pieliktajās piecās minūtēs ar 2:3 (1:1, 0:0, 1:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Čerepovecas «Severstaļ» vienībai.

Spēles 17.minūtē rīdziniekus vadībā izvirzīja Fēlikss Šics, tomēr jau nepilnu pusotru minūti vēlāk izlīdzinājumu panāca Jevgēņijs Monss. Turpinājumā 50.minūtē viesus vadībā izvirzīja talantīgais Pāvels Bučņevičs, bet 21 sekundi pirms pamatlaika beigām izlīdzinājumu 2:2 panāca Tims Sestito.

Savukārt papildlaika pēdējā minūtē viesiem uzvaru izrāva Monss.

Maču pārliecinoši iesāka Rīgas «Dinamo» un jau pirmajā minūtē ļoti laba vārtu gūšanas iespēja bija Miķelim Rēdliham. Pirmais periods kopumā aizritēja mierīgi, bet 17.minūtes ievadā vadību mājinieki pārņēma, kad pēc Mika Indraša piespēles izcēlās Šics.

Pēc zaudētajiem vārtiem «Severstaļ» sāka dominēt un jau nepilnu pusotru minūti vēlāk arī pārsvaru realizēja - pēc vairākiem atkārtotiem metieniem izcēlās Monss. Ar rezultātu 1:1 arī noslēdzās pirmā trešdaļa.

Otrajā trešdaļā rezultāts nemainījās, kaut atkal vairākas labas vārtu gūšanas iespējas bija Rīgas «Dinamo» hokejistiem. Izšķirošo spēles daļu rīdzinieki iesāka ļoti aktīvi, tomēr vēlāk labas iespējas radās arī «Severstaļ», kas 50.minūtē guva uzvaras vārtus - mājinieki aizrāvās ar uzbrukumu un ļoti sekmīgi centrā pie ripas nokļuva Bučņevičs, kurš izgājienā pārspēja rīdzinieku vārtsargu Jūakimu Ēriksonu.

Uzreiz pēc vārtu zaudēšanas Rīgas «Dinamo» neizdevās pārņemt iniciatīvu, turklāt vēlāk arī Armands Bērziņš atstāja mājiniekus mazākumā. Pēc viņa atgriešanās Rīgas «Dinamo» bija izteikts pārsvars un 76 sekundes pirms pamatlaika beigām Dmitrijs Kagarļickis izmeta ripu ārpus laukuma, atstājot «Severstaļ» hokejistus mazākumā.

Atlikušajā laikā Rīgas «Dinamo», spēlējot sešatā pret četriem pretiniekiem, nepārtraukti kontrolēja ripu un 21 sekundi pirms pamatlaika beigām arī izrāva neizšķirtu, kad pēc Stīvena Seigo raidījuma ripas lidojumu pielaboja Sestito.

Pagarinājumā nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Rīgas «Dinamo» aizsargs Tomāšs Kundrāteks. Kaut divas minūtes mājinieki izturēja, arī vienādos sastāvos «Severstaļ» turpināja dominēt un uzvaru Monss izrāva 20 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Rīgas «Dinamo» otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savā laukumā ar 3:1 pieveicot pagājušās sezonas finālisti Kazaņas «Ak Bars».

Savukārt «Severstaļ» sezonas pirmajā mačā ar 2:3 piekāpās Somijas klubam Helsinku «Jokerit».

Čempionāta turpinājumā Rīgas «Dinamo» svētdien sāks pirmo izbraukuma sēriju, un tajā tiksies ar Minskas «Dinamo», Maskavas CSKA un Zagrebas «Medveščak».

Tā kā šajā laikā «Arēnā Rīga» risināsies Eiropas čempionāts basketbolā, turpinājumā pēc pāris dienu pauzes Rīgas «Dinamo» arī dosies sezonas tālākajā braucienā, viesojoties pie Novokuzņeckas «Metallurg», Novosibirskas «Sibirj», Habarovskas «Amur» un Vladivostokas «Admiral».

Nākamo maču savā laukumā rīdzinieki aizvadīs vien 17.septembrī, sacenšoties ar Podoļskas «Vitjaz».

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču «Atlant», kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas «Spartak», atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas «Dinamo», Zagrebas «Medveščak» un Bratislavas «Slovan» - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu