Sestito: Mīlu «Arēnas Rīga» atmosfēru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atmosfēra «Arēnā Rīga», kad tajā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», ir lieliska, turklāt tam šajā ziņā klāt nestāv pat Nacionālā hokeja līga (NHL), uzskata rīdzinieku amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito.

Rīdzinieki ceturtdien cieta savu sezonas pirmo neveiksmi, ar 2:3 savā laukumā pagarinājumā piekāpjoties Čerepovecas «Severstaļ» vienībai, lai gan pašā pamatlaika izskaņā tieši Sestito izlīdzināja rezultātu 2:2.

«Esam nedaudz sarūgtināti, jo bijām gaidījuši šajā mačā izcīnīt trīs punktus, taču neizmantojām savas iespējas. No šī mača mācīsimies un, cerams, turpmāk būsim labāki,» pēc dueļa žurnālistiem sacīja Sestito, kuram šis bija pirmais vārtu guvums KHL. «Mača izskaņā paveicām labu darbu, meklējām iespējas gūt vārtus. Stīvens Seigo veica lielisku metienu, bet man tam izdevās pielikt nūju. Nemaz neredzēju, kā ripa ieslīd vārtos, dzirdēju tikai, kā visu uzreiz pēc tam nodevās svinībām.»

«Tomēr ir labi tikt arī pie viena punkta, turklāt šis ir mans pirmais vārtu guvums KHL čempionātā. Cerams, būs vēl. Neesam priecīgi ar savu spēli, taču izcīnījām vismaz vienu punktu,» uzsvēra Sestito.

Amerikāņu uzbrucējs norāda, ka šīs sezonas pirmie pretinieki - Kazaņas «Ak Bars» un «Severstaļ» - ir labas komandas.

«Tomēr emocijas, kā arī cīņasspars mums bija lielāks sezonas pirmajā mačā pret «Ak Bars», kas pagājušajā sezonā spēlēja Gagarina kausa finālā. Turpmāk mums vajag savu sniegumu uzlabot,» pauda Sestito. Turpinājumā rīdzinieki aizvadīs septiņus mačus izbraukumā, tostarp dodoties uz tālajiem Austrumiem, viesojoties pie Novokuzņeckas «Metallurg», Novosibirskas «Sibirj», Habarovskas «Amur» un Vladivostokas «Admiral». «Nekad neesmu bijis Habarovskā, taču gaidu šo izbraukuma sēriju. Nemaz neticu, ka komandas var būt tik tālu. Būšu pat tuvāk Ziemeļamerikai - Kalifornija no turienes nemaz nav tik tālu. Taču būs labi kopā ar komandu doties izbraukumā, saliedēties. Fēlikss Šics iepriekšējā sezonā spēlēja Vladivostokā, bet viņš teica, ka viss bija kārtībā. Tomēr ir dzirdēti hokejistu stāsti par citām Krievijas pilsētām. Esmu patīkami satraukts, jo daudziem nav iespēju doties un apskatīt pasauli.»

«Man ir vairāki paziņas KHL, taču precīzas komandas, kurās viņi spēlē, nevaru nosaukt. Pirms katra mača apskatu pretinieku sastāvu, lai saprastu, vai esmu ar kādu spēlējis kopā vai arī pret viņu. «Severstaļ» bija pirmā vienība, no kuras nevienu hokejistu nezināju. Ir patīkami sastapt pazīstamas sejas,» izcēla 31 gadu vecais Sestito, kuram šī ir pirmā sezona ārpus Ziemeļamerikas.

«Mīlu «Arēnā Rīga» valdošo atmosfēru. Karjeras laikā esmu spēlējis daudz kur, taču nekur - pat NHL - nav bijis tāds troksnis kā otrdienas mačā pret «Ak Bars«. Jā, pret «Severstaļ» nebija tik daudz skatītāju, taču tik un tā atbalsts bija liels. Spēlēt tādā atmosfērā ir forši,» izteicās amerikānis.

Čempionāta turpinājumā Rīgas «Dinamo» svētdien sāks pirmo izbraukuma sēriju un tajā tiksies ar Minskas «Dinamo», Maskavas CSKA un Zagrebas «Medveščak», bet pēc tam dosies sezonas tālākajā braucienā.

Nākamo maču savā laukumā rīdzinieki aizvadīs vien 17.septembrī, sacenšoties ar Podoļskas «Vitjaz».

Kā zināms, Rīgas «Dinamo» otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savā laukumā ar 3:1 pieveicot pagājušās sezonas finālisti Kazaņas «Ak Bars».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu