Rīgas «Dinamo» izcīna «sauso» uzvaru Minskā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Ar uzvaru pirmo izbraukumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā svētdien sāka Rīgas «Dinamo» hokejisti, kas Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā ar 4:0 pārliecinoši pieveica vietējo «Dinamo». Jakubam Sedlāčekam šī rīdzinieku vārtos ir pirmā sausā spēle šosezon. Latvijas komandas labā vārtus guva Gunārs Skvorcovs, Tims Sestito, Miķelis Rēdlihs un Gints Meija.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta atklātā hokejā, bet jau piektajā minūtē rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Par spīti metieniem, to izmantot neizdevās, lai gan mazākuma laikā uz vārtiem izrāvās Minskas vienībā spēlējošais kanādietis Džonatans Čīčū, kura raidījums trāpīja pa vārtu stabu. Pirmās trešdaļas vidū mājinieki izveidoja vēl pāris bīstamas epizodes, Čīčū vēlreiz trāpot pa vārtu konstrukciju, turklāt vienā no situācijām rīdziniekus glāba vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Dueļa 14. minūtē noteikumi tika pārkāpti pret somu uzbrucēju Villi Leino, kas viesiem no Latvijas vēlreiz ļāva spēlēt vairākumā, taču arī tas netika izmantots. Pēc mazākuma izturēšanas uzbrukumā jau devās Minskas «Dinamo», bet arī tas nevainagojās panākumiem.

Pašā trešdaļas izskaņā rīdziniekiem bija lieliska iespēja atklāta rezultātu, bet izdevība no vārtu priekšas palika neizmantota. Līdz ar to pirmais mača nogrieznis noslēdzās bez gūtiem vārtiem, turklāt ar beigu signālu divu minūšu noraidījumu saņēma M.Rēdlihs.

Mazākumu Rīgas «Dinamo» hokejistiem izdevās izturēt, bet neilgi pēc tam mājiniekiem bija lieliska iespēja atklāt dueļa rezultātu, taču Sedlāčeks bija savā vietā. Brīdi vēlāk noraidījumu pret Gunti Galviņu nopelnīja bijušais Latvijas komandas leģionārs Mets Elisons, taču vairākumu rīdziniekiem izmantot atkal neizdevās, lai gan pie iespējām tika M.Rēdlihs un vācietis Fēlikss Šutcs.

Tomēr cīņas 30.minūtē rezultāts tika atklāts - saņēmis piespēli no Armanda Bērziņa, uz sāncenšu vārtiem izslidoja Skvorcovs, kurš apspēlēja mājinieku aizsargu un vārtsargu, skaistā stilā panākot 1:0.

Tikai vairāk nekā divas minūtes vēlāk rezultāts kļuva jau 2:0, jo Leino ieslidoja pretinieku aizsardzības zonā un piespēlēja ripu Sestito, kurš ar raidījumu vārtu devītniekā dubultoja Rīgas «Dinamo» pārsvaru. Otrā perioda beigās Baltkrievijas klubs centās atgūt vismaz vienus vārtus, turklāt noraidījumu izpelnījās Oskars Cibuļskis. Vairākuma laikā mājiniekiem izdevās raidīt ripu Sedlāčeka vārtos, taču tiesneši nolēma vārtu guvumu neieskaitīt.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā rīdziniekiem bija vēl jāiztur atlikušais mazākuma laiks, kas tika veiksmīgi izdarīts, turklāt neilgi pēc tam lieliska iespēja gūt vārtus bija Mikam Indrašim, kurš pamanījās netrāpīt tukšos vārtos. Brīdi vēlāk viņš nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko gan Minskas klubs atkal neizmantoja, taču arvien vairāk sāka iespiest viesus viņu zonā. Lai gan šķita, ka tuvāk vārtu guvumam ir Baltkrievijas komanda, 55. minūtē M.Rēdlihs pēc teicamas pauzes pārspēja mājinieku vārtsargu un panāca 3:0.

Tikai 22 sekundes vēlāk rezultāts kļuva jau 4:0, kad pēc Kristapa Sotnieka piespēles ar metienu no pāris metriem vārtsargu pārsteidza Meija, bet cīņas turpinājumā tās liktenis jau bija izšķirts.

Vārtu guvēji Rīgas «Dinamo» - Minskas «Dinamo» spēlē

1:0 Gunārs Skvorcovs (Bērziņš, Locāns) (29:45)

2:0 Tims Sestito (Leino) (32:12)

3:0 Miķelis Rēdlihs (Galviņš, Sedlāčeks) (54:32)

4:0 Gints Meija (Saulietis, Sotnieks) (54:54)

Metieni: 24 - 32

Soda minūtes: 6 - 6

Līdz šim aizvadītajās trijās spēlēs Rīgas «Dinamo» nopelnītie 7 punkti Rietumu konferences turnīra tabulas kopvērtējumā dod 3. pozīciju.

Šajā mačā rīdzinieku vārtos stājās čehs Jakubs Sedlāčeks, kurš sezonas pirmās divas spēles noraudzījās no rezervistu soliņa. Tāpat Rīgas «Dinamo» sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Aleksandra Jerofejeva vietā kā septītais aizsargs tika pieteikts Ēriks Ševčenko.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs spēlē ar Minskas «Dinamo»

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks (Joakims Ēriksons);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs - Stīvens Seigo, Guntis Galviņš - Tomāšs Kundrāteks, Kristaps Sotnieks - Oskars Cibuļskis, Ēriks Ševčenko;

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš - Tims Sestito - Ville Leino, Miks Indrašis - Fēlikss Šutcs - Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis - Andris Džeriņš - Gints Meija, Roberts Locāns - Armands Bērziņš - Gunārs Skvorcovs.

Rīgas «Dinamo» otrdien ar uzvaru sāka astoto KHL sezonu, savā laukumā ar 3:1 pieveicot pagājušās sezonas finālisti Kazaņas «Ak Bars», kamēr otrajā spēlē rīdzinieki ceturtdien papildlaikā ar 2:3 piekāpās Čerepovecas «Severstaļ» vienībai.

Savukārt Minskas «Dinamo» čempionātu iesāka viesos ar zaudējumu papildlaikā 3:4 pret Maskavas «Spartak», bet pēc tam Sanktpēterburgā tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 vietējai SKA, kas iepriekšējā sezonā triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Pirmajos divos mačos Minskas klubam traumas dēļ nepalīdzēja uzbrucējs Čārlzs Linglets, tomēr šajā duelī viņš atgriezās laukumā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu