Latvijas hokeja sezonā notiks atgriešanās pie aizmirstām vērtībām

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunajā hokeja sezonā Latvijā, kurā astoņdesmito reizi tiks izcīnīts valsts čempiona nosaukums, notiks atgriešanās arī pie piemirstiem pasākumiem - Latvijas kausa izcīņas un Zvaigžņu spēles, ceturtdien notikušajā preses konferencē izklāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji.

Šosezon par čempionu kausu piecos apļos pamatturnīrā, bet pēc tā izslēgšanas mačos cīnīsies septiņas komandas - HK «Mogo», HK «Kurbads», HK «Liepāja», HK «Zemgale»/LLU, HK «Prizma», HASC HK «Tukums» un HS «Rīga».

2015. gada finālsērijā «Mogo» ar 4:2 pārspēja «Kurbadu». Abas finālistes sestdien plkst. 17 Piņķos tiksies jau jaunās sezonas pirmās kārtas spēlē.

Sestdien risināsies vēl divas spēles, kurās plkst. 13 «Volvo» SC hallē HK «Prizma» uzņems HS «Rīga», plkst. 15 Jelgavā HK «Zemgale/LLU» - HASC HK «Tukums».

LHF prezidents Kirovs Lipmans pauda gandarījumu, ka čempionāta startam viss ir gatavs. Bez valsts čempionāta pēc ilgāka pārtraukuma notiks arī Latvijas kausa izcīņa ar virslīgas un pirmās līgas komandu piedalīšanos. Finālspēle 4. februārī plānota «Arēnā Rīga».

Atjaunota ir arī Zvaigžņu spēle, kas pēdējo reizi risinājās Rīgas Sporta pilī. Komandu sastāvus noteiks skatītāji un komandu treneri.

HK «Mogo» menedžeris Elvis Želubovskis norādīja, ka čempionvienības mērķi ir visaugstākie, taču titulu aizstāvēt būs vēl grūtāk. «Mūsu mērķis būs arī pārvarēt pirmo kārtu Kontinentālajā kausā,» viņš teica.

HK «Kurbads» pārstāvis Jānis Šīraks sacīja, ka šosezon komandas budžets ir mazāks, tādēļ «minimālais mērķis ir pirmais trijnieks, bet maksimālais - tikt finālā».

HK «Liepāja» direktors Kārlis Drēģeris uzsvēra, ka komandas komplektācijā 95 procenti būs vietējie spēlētāji, kam tiek dota priekšroka. «Ja pērn ieguvām bronzu, tad šajā sezonā jāsper solītis uz priekšu,» viņš sacīja.

HK «Zemgale»/LLU vadītājs Armands Ozollapa uzsvēra sadarbību ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, kurā mācās seši komandas spēlētāji. Komandai ir jauns galvenais treneris - Aigars Cipruss, bet mērķis - cīnīties par zeltu.

Ēriks Miļuns no HK «Prizma» pauda nožēlu, ka vairs nebūs sadarbības ar hokeja skolu «Rīga», kas pirms divām sezonām vainagojās ar uzvaru čempionātā. «Tas ir liels un negaidīts zaudējums,» viņš teica.

Jūrmalas domes vadības attieksme bijusi vienaldzīga, tādēļ Latvijas virslīgā būs komanda HASC HK «Tukums», pavēstīja komandas direktors Georgs Fedosejevs. «Strādāsim kopā ar HK «Tukums», jo šajā pilsētā attieksme bija labvēlīgāka.»

HS «Rīga» vadītājs Kārlis Vents sadarbības pārtraukšanu ar «Prizmu» pamatoja ar to, ka skolā ir speciālās hokeja klases, kuru audzēkņiem vajag spēlēt, nevis 11. klasē jābeidz hokejista gaitas. Šī būs mazāk pieredzējusī komanda virslīgā.

Visās vecuma grupās Latvijas čempionātā jaunajā sezonā spēlēs tieši simts komandu, kuras aizvadīs vairāk nekā tūkstoti spēļu, informēja LHF Sporta direktors Mārtiņš Pagodkins.

Sezonas laika tiks atzīmēta arī 85. gadu jubileja, kopš Latvijā tiek spēlēts hokejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu