«Rīgas» komanda sesto MHL sezonu iesāk ar zaudējumu «bullīšos»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Rīga" facebook.com

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda «Rīga» sestās sezonas pirmajā mačā sestdien ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1) savā laukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas komandai «Krasnaja armija».

Spēle rīdziniekiem sākās neveiksmīgi, jo tika nopelnīts mazākums par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Tiesa, to «Rīga» izturēja, neielaižot ripu savos vārtos. Turpinājumā rīdzinieki vairākkārt bīstami uzbruka uz viesu vārtiem, labus momentus izveidojot Kirilam Galoham, Frenkam Razgalam un Artūram Bušam, tiesa, atklāt cīņas rezultātu neizdevās.

Mača rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas sestajā minūtē, kad vārtus guva «Rīgas» rindās spēlējošais Artjoms Pankēvičs. Tiesa, jau pēc piecām minūtēm 2:0 panāca Roberts Kaļķis.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā uz mājinieku vārtiem tika izdarīti vairāki bīstami metieni, no kuriem viena ripa tomēr sasniedza galamērķi. Pirmos vārtus viesiem šajā mačā guva un vairākumu realizēja Vladimirs Mirošņičenko. Cīņas turpinājumā notika vairāki asumi, un dūres ar pretiniekiem izvicināja gan Aleksandrs Visockis, gan Galoha, kurš vēl tikko zaudēto vārtu brīdī atradās uz noraidīto soliņa.

Pēdējā pamatlaika minūtē rīdzinieku vārtu priekšā bija liela burzma. To savā labā izmantoja viesi, kuri spēja izlīdzināt mača rezultātu un panākt neizšķirtu 2:2, līdz ar to izraujot arī pagarinājumu.

Tiesa, spēles pagarinājumā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētājs tika noteikts pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 1:0 uzvarēja viesu komanda.

Sezonas turpinājumā arī nākamās trīs cīņas rīdzinieki aizvadīs savā laukumā - 7.septembrī ar Maskavas «Spartak», bet 14. un 16.septembrī ar attiecīgi Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli» un Habarovskas «Amurskije tigri», kurā sezonu spēlē latviešu izcelsmes aizsargs Zigurds Podziņš.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā).

«Rīgas» komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu