Daugaviņš cer «Torpedo» spēlēt ilgu laiku un kļūt par līderi

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaspars Daugaviņš cer, ka spēlēšana Ņižņijnovgorodas «Torpedo» komandā viņam izvērsīsies veiksmīga un šajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā, kura galvenais treneris ir Pēteris Skudra, viņš uzturēsies pietiekami ilgi, hokejists pastāstījis intervijā «R-Sport».

«Sezonas sākumā man «Dinamo» neizdevās gūt vārtus, lai gan iespējas bija. Varbūt nepaveicās, jo vairākkārt trāpīju pa vārtu stabu. Bet nopietnos klubos pēc šādām neveiksmēm uzreiz var pateikt paldies par darbu. Pagājušajā sezonā viss bija absolūti normāli, un nekas neliecināja par šādu pavērsienu karjerā,» klāstīja Daugaviņš.

Pēc tam, kad «Dinamo» ievietoja Daugaviņu atteikumu draftā, no tā viņu izvēlējās Habarovskas «Amur», kas noslēdza līgumu ar Daugaviņu līdz sezonas beigām, taču uzbrucējs nepiedalījās nevienā mačā «Amur» rindās. Pirmdien maiņas darījumā no «Amur» viņš pārcēlās uz «Torpedo», savukārt pretējā virzienā devās aizsargi Ņikita Cerenoks un Jevgēņijs Belohvostņikovs.

«Amur» ģenerāldirektors Aleksandrs Fiļipenko iepriekš atklāja, ka Daugaviņš lūdza klubam maiņu personisku iemeslu dēļ, jo viņa ģimenē drīz gaidāms pieaugums, tāpēc pārcelšanās uz dzīvi Tālajos Austrumos pašreizējos apstākļos ir problemātiska.

«Uz Habarovsku nelidoju, sēdēju Maskavā un gaidīju sarunu rezultātus. Paldies «Torpedo» vadībai, kas deva man iespēju palikt tuvāk mājām. Ģimene ir Rīgā, sievai drīz gaidāmas dzemdības, bet pēc tam, pēc jaungada, iespējams, viņa pārbrauks uz Ņižņijnovgorodu. Protams, ka pieļāvu to, ka vajadzēs braukt uz Tālajiem Austrumiem un pārstāvēt «Amur». Dzīvē ar dažādām lietām nācies saskarties,» sacīja Latvijas izlases uzbrucējs.

«Centīšos kļūt par līderi un pierādīt, ka treneri nav kļūdījušies izvēloties mani. Pluss ir tas, ka Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns mani labi pazīst, taču arī prasīs no manis pēc pilnas programmas, jo zin arī manas iespējas,» norādīja Daugaviņš.

«Torpedo» komandā Daugaviņš trijās spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis vienu rezultatīvu piespēli. Pirms tam astoņās spēlēs Maskavas «Dinamo» sastāvā viņš savāca četrus punktus (1+3) un nopelnīja lietderības koeficientu mīnus pieci.

Pagājušajā sezonā 56 spēlēs Maskavas kluba rindās Daugaviņš guva 22 vārtus, izdarīja 15 rezultatīvas piespēles un ar 37 punktiem bija regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs «Dinamo» komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu