«Dinamo» turpina Ābola vadītās «Lada» zaudējumu sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē pirmdien izcīnīja Rīgas «Dinamo» komanda, viesos ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) «bullīšos» pieveicot Arta Ābola vadīto, vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto «Lada» vienību, kas līdz ar to piedzīvoja desmito neveiksmi pēc kārtas. Tikmēr Rīgas hokejistiem šis ir trešais panākums pēc kārtas.

Spēle sākās mierīgā cīņā, bet piektajā minūtē pēc neveiksmīga spēka paņēmiena laukumu ar asiņojošu seju pameta Latvijas komandas aizsargs Aleksandrs Jerofejevs. Drīz pēc tam viesiem radās pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja, bet jaunais uzbrucējs Roberts Locāns neizmantoja atrašanos vārtu priekšā pret Masaļski.

Pirmajā trešdaļā rīdziniekiem piederēja izteikts pārsvars, tomēr dažbrīd vārtu priekšā tika pielaisti arī pretinieki, bet Jūakims Ēriksons kļūdas nepieļāva. Arī rīdziniekiem pārspēt Masaļski neizdevās un pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 0:0.

Otrais periods rīdziniekiem iesākās daudz veiksmīgāk, jo pusotru minūti pēc tā sākuma mača rezultātu atklāja «Dinamo» komandu pārstāvošais Andris Džeriņš. Arī turpinājumā viesu spēlētāji uzspieda savu spēles stilu, un duelis lielākoties norisinājās pie «Lada» vārtiem. Lai arī mājinieki spēlēja diezgan asi, pirmo noraidījumu šajā mačā nopelnīja vien 35.minūtē, kad uz noraidīto soliņu devās «Lada» komandā spēlējošais Antons Krisanovs. Tiesa, vairākumu «Dinamo» hokejistiem izmantot neizdevās.

Turpretī uzreiz pēc mazākuma izturēšanas mājinieki pēc «Dinamo» pārstāvošā aizsarga Ērika Ševčenko kļūdas aiz saviem vārtiem spēja panākt izlīdzinājumu. Vārtus «Lada» labā guva Vasīlijs Streļcovs. «Dinamo» komanda protestēja, ka pretinieku hokejists spēlēja ar augstu paceltu nūju, taču tiesneši pēc video atkārtojuma noskatīšanās tomēr ieskaitīja vārtus.

Trešo trešdaļu aktīvāk iesāka mājinieki, un spēle lielākoties notika pie Ēriksona vārtiem. Trešajā minūtē bīstams metiens padevās Timam Sestito, taču tas nebija precīzs. Nākamajās minūtēs pa noraidījumam nopelnīja «Dinamo» rindās spēlējošie Tomāšs Kundrāteks un Miks Indrašis, bet rīdziniekiem izdevās izturēt abus mazākumus. Arī kopumā trešajā trešdaļā iniciatīva piederēja mājiniekiem, «Dinamo» hokejistiem izveidojot tikai dažus bīstamus momentus pie «Lada» vārtiem.

Pagarinājuma sākumā labs izgājiens viens pret vienu izdevās «Dinamo» hokejistam Gintam Meijam, taču veiksmīgi vārtos spēlēja Masaļskis. Turpinājumā rīdzinieki izdarīja vēl dažus labus metienus pa mājinieku vārtiem, taču visi lidoja nedaudz garām, tā arī rezultātam nemainoties.

Pēcspēles metienu sērijā divus vārtus rīdziniekiem guva Ville Leino, bet uzvaras «bullīti» realizēja Miks Indrašis. Kopumā šajā sērijā tika izpildīti 16 «bullīši» - pa astoņiem uz katras komandas vārtiem.

Rīgas «Dinamo» - Toljati «Lada» 2:1 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0)

1:0 Andris Džeriņš (21:37).

1:1 Vasīlijs Streļcovs (Romānovs, Vorobjovs) (38:00).

2:1 Miks Indrašis («bullītis», 65:00).

Metieni: 26 - 31

Soda minūtes: 4 - 2

«Lada» Arta Ābola vadībā vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru. Kamēr komandu vada Latvijas speciālists tā piedzīvojusi 7. neveiksmi pēc kārtas. Pēdējo reizi uzvaras garšu Toljati vienība izjuta 8. septembrī.

Zīmīgi, ka Masaļskis iepriekšējos divos mačos, spēlējot pret Rīgas «Dinamo», bija svinējis uzvaras - 2012./2013.gada sezonā viņš Hantimansijskas «Jugra» hokejistiem palīdzēja izcīnīt panākumus ar 3:1 un 4:3.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» pieteikumā nebija aizsarga Stīvena Seigo, kā arī vārtsarga Jakuba Sedlāčeka, kuru bija piemeklējušas nelielas veselības problēmas.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 17 spēlēs izcīnītiem 23 punktiem šobrīd ieņem 10. pozīciju, bet «Lada» ir vājākā komanda Austrumu konferencē un visā līgā. Līdzšinējos 17 mačos tā izcīnījusi vien 9 punktus.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu