Maticins: Esmu viens no Latvijas izlases trenera amata kandidātiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas speciālists Andrejs Maticins atklājis, ka ir viens no kandidātiem Latvijas nacionālās hokeja komandas galvenā trenera amatam.

«Jā, esmu viens no Latvijas valstsvienības galvenā trenera amata kandidātiem,» portālā «championat.com» citēts 52 gadus vecais speciālists. «Katram trenerim darbs ar izlasi ir augsta atbildība un gods. Turklāt 10 gadus es spēlēju nacionālajā komandā, trenēju jauniešu izlasi.»

Maticins hokejista karjeras laikā Latvijas izlases sastāvā piedalījies septiņos pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs. Viņš bija aizsargs.

«80 procenti puišu, kuri šobrīd spēlē izlasē vai ir kandidāti, man ir labi zināmi no Latvijas jauniešu izlases, kuru vadīju trīs gadus. Protams, man šis darbs būtu interesants izaugsmes ziņā,» norādīja Maticins.

Septembrī Latvijā viesojās Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels, kurš Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam nākamo izlases galveno treneri ieteicis izvēlēties starp vietējiem speciālistiem.

«Esmu pieradis strādāt Latvijā, pats esmu tam gājis cauri - kad nekā nav un nepieciešams kaut ko izdomāt. Kaut arī šobrīd ir gana labi jaunie hokejisti, daudzi no tiem dodas uz Ziemeļameriku vai Zviedriju,» teica Maticins.

Jūnijā no Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amata LHF valde atstādināja Aleksandru Beļavski, kura vadībā Latvijas komanda vien par mata tiesu noturējās elites divīzijā. Pasaules čempionātā Prāgā (Čehija) Latvija ieņēma 13. vietu 16 komandu konkurencē.

2016. gada pasaules čempionāts risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu