Freibergs neiegūst līgumu Detroitas «Red Wings» fārmklubā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Latviešu aizsargam Ralfam Freibergam nav izdevies pārliecināt par savu lietderību Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Grendrepidsas «Griffins», kas ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Detroitas «Red Wings» fārmklubs.

Pagājušajā pirmdienā Freibergs sāka dalību «Griffins» treniņnometnē, bet tieši nedēļu vēlāk vienība paziņoja par sastāva saīsināšanu, un starp atskaitītajiem bija arī latviešu aizsargs.

Jau drīz pēc tam par Freiberga pievienošanos uz pārbaudes laiku paziņojusi Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komanda Tolīdo «Walleye».

Tikmēr cita ECHL vienība Talsas «Oilers» pavēstījusi, ka no sastāva atbrīvojusi Latvijas aizsargu Ņikitu Koļesņikovu un uzbrucēju Miku Lipsbergu.

Pagājušo sezonu 24 gadus vecais Freibergs pavadīja cita NHL kluba Vinipegas «Jets» sistēmā, taču lielākoties spēlēja ECHL komandā Ontario «Reign», tomēr divas reizes tika izsaukts arī uz AHL vienību Sentdžonsas «IceCaps», tajā kopumā aizvadot piecas spēles ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Freibergam Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) par aizliegto vielu lietošanu piesprieda divu gadu diskvalifikāciju, kas stājās spēkā ar atpakaļejošu datumu, bet noslēgsies nākamā gada 22.februārī. Tiesa, aizliegums spēlēt nav spēkā Ziemeļamerikā, kur hokejists pavadīja iepriekšējo sezonu.

Freibergs dopinga lietošanā tika pieķerts pērn notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs.

Pirms diviem gadiem Freibergs piedzīvoja debiju Latvijas izlases sastāvā, piedaloties Somijā un Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu