Kulda: Nevaru sagaidīt atgriešanos laukumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda aizvadījis pirmo treniņu ar savu jauno komandu Helsinku «Jokerit». Viņa debija šajā vienībā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā paredzēta trešdien Čeļabinskā. Kulda izteicies, ka nevar sagaidīt atgriešanos uz ledus sacensību režīmā.

«Tas bija augsta tempa treniņš. Šeit ir daudzi meistarīgi spēlētāji, un es to varu izbaudīt,» pēc pirmās nodarbības Helsinkos sarunā ar kluba pārstāvi sacīja Latvijas aizsargs. «Esmu priecīgs šeit atrasties. «Jokerit» ir laba komanda, lieliska organizācija.»

Jūlija sākumā KHL vienība Ufas «Salavat Julajev» pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līgumsaistības ar Kuldu. Iemesls bija limitētais leģionāru skaits komandā.

«Pagājušajā nedēļā runāju ar Jari Kurri. Komanda par maniem pakalpojumiem izrādīja interesi un mēs ātri vienojāmies. Tas viennozīmīgi bija viegls lēmums,» skaidro Kulda. «Notikumiem līgā sekoju līdzi jau no paša sezonas sākuma. Zini, ka «Jokerit» ir laba komanda. Centīšos tai palīdzēt.»

Iepriekšējās sezonas 45 KHL regulārā čempionāta cīņās Kulda «Salavat Julajev» labā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm partneriem. Viņš bija viens no labākajiem metienu bloķētājiem visā KHL.

«Pret «Jokerit» spēlēt bija grūti. Visi hokejisti laukumā dara smagu darbu, ir ātri slidotāji un ātri spēj pāriet no aizsardzības uzbrukumā,» sacīja Kulda. «Centīšos parādīt labāko sniegumu, atstrādāt katru nomaiņu. Darīšu visu iespējamo, lai komanda uzvarētu. Pagaidām man nepieciešams sajust ātrumu, komandas biedrus.»

«Ar patīkamu satraukumu gaidu atgriešanos laukumā,» tā Kulda. Trešdien Somijas vienība viesos sacentīsies ar Čeļabinskas «Traktor».

Savainojuma dēļ Kulda nevarēja palīdzēt Latvijas nacionālajai izlasei šā gada pasaules čempionātā Prāgā.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā «Jokerit» ar 15 spēlēs nopelnītu 31 punktu šobrīd atrodas 2. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu