Girgensona «Sabres» jauno NHL sezonu sāk ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ar zaudējumu jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta sezonu naktī uz piektdienu sāka Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» komanda, kas ar 1:3 savā laukumā atzina Otavas «Senators» pārākumu.

Girgensons nospēlēja 16 minūtes un 17 sekundes, izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, lietoja divus spēka paņēmienus un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

«Sabres» labā vienīgos vārtus guva 18 gadus vecais Džeks Aikels, kuru šogad NHL draftā Bufalo izvēlējās ar 2. numuru. Amerikāņu uzbrucējam šī bija NHL debijas spēle.

«Spēle padevās labāk, kad mača laikā tiku iekļauts vienā virknējumā ar Aikelu un Keinu. Izmēģinājām dažādas maiņas, bet spēles beigās izdevās sakārtoties. Tiesa, šķita, ka mačs būs nedaudz vieglāks. Tā ir mūsu pašu problēma, jāsāk spēlēt jau no pirmajām minūtēm,» pēc mača pauda Girgensons. «Lai nebūtu aizmugures stāvokļa mūsu otro vārtu guvumā, pietrūka vien dažu centimetru. Nezināju, ka treneri var ņemt izaicinājumu arī šādos brīžos. Tas līgā ir kaut kas jauns. Pirmie vārti mums deva pacēlumu, bet, ja otrie tiktu ieskaitīti, mačs būtu noslēdzies citādi. Man bija pārsteigums, ka vārtus neieskaitīja. Ar šādu epizodi saskaros pirmo reizi.»

«Pieļāvām pārāk daudz kļūdu, bet pirmajās divās trešdaļās savu spēli neveidojām vienkāršu. Pie tā vēl ir jāpiestrādā. Ja nemaldos, trešajā trešdaļā izpildījām 17 metienus. Šādu līmeni noturot visus trīs periodus, nedomāju, ka mūsu ceļā stāsies daudz komandu,» uzskata Girgensons.

«Senators» rindās divus vārtus guva kanādiešu uzbrucējs Kails Turiss, kurš Otavas komandu izvirzīja vadībā ar 2:0.

Maču klātienē «First Niagara Center» Bufalo noskatījās 19 070 skatītāju.

«Sabres» nākamo spēli aizvadīs sestdien, 10.oktobrī, savā laukumā pret Tampabejas «Lightning».

Girgensons ir vienīgais latvietis, kas šobrīd spēlē NHL. Neilgi pirms sezonas sākuma uz Tampabejas «Lightning» fārmklubu tika nosūtīts vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet Vankūveras «Canucks» uz savu bāzes komandu nosūtīja uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu.

Gatavošanās ciklā jaunajai sezonai 21 gadu vecais Girgensons piedalījās četrās no septiņām pārbaudes spēlēm. Viņš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Jaunā sezona ar četrām spēlēm sākās 7. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu