«Dinamo» KHL TV ienākumu sadalē saņem aptuveni € 50 000

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» iepriekšējās sezonas līgas ienākumu sadalē saņēmusi 3,5 miljonus rubļu (50 000 eiro), ziņo turnīra rīkotāji.

Pirmo reizi vēsturē līga izmaksājusi klubiem ienākumus, ko tā guvusi no televīzijas pārraižu tiesību pārdošanas. Kopējā izmaksātā summa ir 114 miljoni rubļu (1,6 miljoni eiro) un izdalīta visām līgas dalībniecēm.

Sistēma, pēc kādas tiks sadalīti ienākumi, tika izveidota šā gada jūlijā KHL direktoru sanāksmē. KHL iesaka komandām līdzekļus izlietot skatītāju apkalpošanas līmeņa celšanai, aprīkojuma modernizācijai un ledus haļļu iekārtām.

40% no visas summas proporcionāli sadalīti pa līgas klubiem, kamēr 30% pēc komandu spēļu pieprasījuma televīzijā. Savukārt atlikušie 30% samaksāti pēc sportiskā principa. No tiem 50% sadalīti 16 komandām, kas iekļuva izslēgšanas spēlēs, bet vēl 25% saņēma KHL čempione Sanktpēterburgas SKA. 15% no šīs summas tika regulārā čempionāta uzvarētājai Maskavas CSKA, bet 10% saņēma arī Gagarina kausa fināliste Kazaņas «Ak Bars».

Kopā SKA saņēma 15,2 miljonus rubļu (214 000 eiro), CSKA tika pie 10,6 miljoniem rubļu (149 000 eiro), kamēr «Ak Bars» guva 8,7 miljonus rubļu (123 000 eiro).

Savukārt Rīgas «Dinamo» saņēma 3,5 miljonus rubļu (50 000 eiro).

«Šādu ienākumu saņemšana būtiski uzlabo kluba labsajūtu ne tikai finansiālā, bet arī psiholoģiskā ziņā. Tā ir pirmā sezona, kad saņemam šādu atbalstu no līgas puses. Arī komunikācija ar KHL kļuvusi daudz ātrāka. Uzturam kontaktus ar līgu, lai varētu noskaidrot tos jautājumus, kas ir aktuāli klubam. Notikušas daudzas pārmaiņas uz labo pusi. Pieņemam KHL ieteikumus un iegūto naudu plānojam ieguldīt «Arēnas Rīga» tehniskā nodrošinājuma uzlabošanā un mārketinga aktivitātēs,» izteicies Rīgas kluba valdes loceklis Zigmārs Priede.

Tā kā gaidāms ienākumu pieaugums par televīzijas tiesību pārdošanu, līga nākotnē plāno palielināt summu, kas izmaksājama klubiem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 23 punktiem 17 mačos ieņem 11. vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par četriem punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu