Rīgas «Dinamo» «bullīšos» zaudē «Traktor» vienībai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas «Dinamo» piektdien izbraukuma sērijas pēdējā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Čeļabinskas «Traktor» spēlētājiem. Pamatlaikā vārtus rīdzinieku labā guva Miķelis Rēdlihs un Miks Indrašis.

Spēles pirmās minūtes aizritēja visai līdzīgi, vienreiz bīstamu momentu radot «Dinamo» vienībā spēlējošajam somam Villem Leino. Drīz pēc tam mājinieki nopelnīja noraidījumu, taču rīdzinieki nespēja izmantot spēli vairākumā, lai arī viesu komandā spēlējošais Oskars Cibuļskis izdarīja dažus ļoti bīstamus metienus.

Mača rezultāts tika atklāts 13.minūtē, kad pēc veiksmīgas Ērika Ševčenko piespēles 1:0 «Dinamo» labā panāca Miķelis Rēdlihs. Trīs minūtes līdz perioda beigām mājinieki nopelnīja vēl vienu mazākumu. Arī šoreiz Rīgas klubs veica vairākus bīstamus uzbrukumus, taču pārspēt pretinieku vārtsargu neizdevās. 13 sekundes līdz trešdaļas izskaņai uz divām minūtēm noraidīts par klupināšanu tika «Dinamo» komandas spēlētājs Gints Meija. Tiesa, atlikušajās sekundēs mājinieki nespēja izveidot neko bīstamu pie rīdzinieka Jakuba Sedlāčeka sargātajiem vārtiem.

Otrā perioda sākumā mājinieki tomēr spēja izmantot skaitlisko pārsvaru, un ļoti ātri panāca neizšķirtu 1:1. Vārtus «Traktor» labā guva Daņils Gubarevs. Četras minūtes pēc zaudētajiem vārtiem «Dinamo» atkal nonāca mazākumā, kad uz noraidīto soliņu devās Tims Sestito. Nākamajās divās minūtēs mājinieki izdarīja vairākus bīstamus metienus uz rīdzinieku vārtiem, taču pārspēt Sedlāčeku neizdevās. Tiesa, līdz ar Sestito atgriešanos laukumā «Traktor» guva savus otros vārtus šajā spēlē, 2:1 panākot Dmitrijam Pestunovam.

Turpinājumā divu minūšu sodu nopelnīja arī Cibuļskis un Rīgas komandas kapteinis Lauris Dārziņš, taču šoreiz rīdzinieki mazākumu izturēja. Turpretī trešdaļas pēdējā minūtē labs uzbrukums padevās «Dinamo» hokejistiem, kuri arī spēja panākt izlīdzinājumu 2:2. Otros vārtus rīdziniekiem guva Miks Indrašis.

Trešā perioda sākumā mājinieki nopelnīja divu minūšu sodu, taču rīdzinieki, spēlējot nevienādos sastāvos, neizmantoja iespēju gūt vārtus, neko bīstamu pretinieku aizsardzības zonā neizveidojot. Nākamajās minūtēs nospiedošs pārsvars bija «Traktor» hokejistiem, rīdziniekiem tikai dažreiz ienākot pretinieku zonā un izdarot kādu metienu. Turpinājumā «Dinamo» spēlētājiem tomēr izdevās aizvirzīt cīņu vidējā zonā, taču uzreiz pēc tam bīstams metiens padevās Miķelim Rēdliham, tiesa, tas lidoja nedaudz garām vārtiem. Atlikušajās spēles pamatlaika minūtēs netika gūti vārti, līdz ar to komandām nācās aizvadīt papildlaiku.

Pagarinājuma sākumā labs pretuzbrukums izdevās rīdziniekiem, kad bīstamu metienu uz «Traktor» vārtiem izdarīja Tomāšs Kundrāteks. Tiesa, mājinieku vārtsargs bija izvēlējies pareizo pozīciju un atvairīja čeha mesto ripu. Turpretim papildlaika pēdējās minūtēs bīstamāk uzbruka tieši mājinieki, tomēr arī viņi nespēja gūt vārtus.

Pēcspēles metienu sērijā rīdzinieki nespēja gūt nevienus vārtus, bet uzvaras «bullīti» mājiniekiem realizēja Aleksandrs Ribakovs.

Rīgas «Dinamo» pagājušajā otrdienā ar 4:1 uzvarēja iepriekšējās sezonas čempioni Sanktpēterburgas SKA, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju, bet ceturtdien ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Maskavas «Spartak» komandu un pirmoreiz šosezon guva divas uzvaras pēc kārtas. Savukārt pirmdien rīdzinieki arī pēcspēles metienu sērijā ar 2:1 pārspēja arī Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati «Lada», kurā galvenā trenera pienākumu izpildītājs ir latviešu speciālists Artis Ābols, bet trešdien trīs uzvaru sēriju pārtrauca duelī ar Ņižņekamskas «Ņeftehimik» - 1:3.

Šajā laikā rīdzinieki atteikumu draftā ievietoja joprojām savainojumu ārstējošo vācu uzbrucēju Fēliksu Šicu, bet cits uzbrucējs Roberts Bukarts tika nosūtīts uz fārmklubu «Liepāja». Tomēr otrdien Rīgas klubs lauza vienošanos ar Bukartu, kā arī grasās to darīt ar Šicu, kurš, pretēji latvietim, ir devies uz Liepāju.

Tāpat vienībai pašlaik nevar palīdzēt aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kuram pēc cīņas ar «Lada» tika konstatēts smadzeņu satricinājums.

Piecos mačos savā laukumā Rīgas «Dinamo» komanda šosezon svinējusi tikai vienu panākumu. Savukārt 13 izbraukuma cīņās gūtas piecas uzvaras.

Tikmēr «Traktor» komanda uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, pirms tam pārspējot Bratislavas «Slovan» (3:1), čempioni Sanktpēterburgas SKA (2:1, pagarinājumā), Maskavas «Spartak» (2:1, pagarinājumā) un Helsinku «Jokerit» (5:3), kuras sastāvā šajā mačā debitēja Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Nākamajā pirmdienā «Arēnā Rīga» Rīgas «Dinamo» uzsāks divu mājas spēļu sērija, kurā sacentīsies ar Magņitogorskas «Metallurg» un Ufas «Salavat Julajev», bet pēc tam plānota kārtējā trīs izbraukuma spēļu sērija.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas «Dinamo» ar 24 punktiem 19 mačos ieņem 11.vietu, no labāko astotnieka atpaliekot par trim punktiem.

Savukārt «Traktor» ar 29 punktiem 20 mačos ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču «Atlant», kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas «Spartak», atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas «Dinamo», Zagrebas «Medveščak» un Bratislavas «Slovan» - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas «Dinamo» otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu