Henlons tiek atstādināts no Šveices hokeja izlases galvenā trenera amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijas pretiniece nākamgad Krievijā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā Šveices izlase no galvenā trenera amata atbrīvojusi Glenu Henlonu, vēsta informācija Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā.

Sadarbības pārtraukšana bija abpusējs lēmums. Tiesa, Henlons norādīja, ka šādu lēmumu pieņēmis ģimenes apstākļu dēļ, kā arī «dažādo viedokļu dēļ par veiksmīgām un ilgtermiņa attiecībām».

Par galvenā trenera vietas izpildītāju pagaidām nozīmēts Fēliks Holenšteins, kurš vadīs izlasi arī novembrī gaidāmajā Vācijas kausa izcīņas turnīrā.

Holenšteins ilgus gadus bijis Šveices izlases uzbrucējs, līdz 2005./06.gada sezonā pievērsās trenera karjerai. Visu savu mūžu speciālists trenējis tikai vienu klubu - Klotenes «Flyers», pie kuras vadības stūres bija desmit sezonas.

Tāpat Holenšteins 2007.gada pasaules čempionātā vadīja Šveices U-18 izlasi.

Zīmīgi, ka iepriekš vietējos medijos bija informācija, ka gadījumā, ja Šveice iekļūtu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, līgums ar Henlonu tiktu automātiski pagarināts uz diviem gadiem. Pie tam augusta beigās Šveices izlases direktors Raeto Rafenē norādīja, ka tikai pēc maijā gaidāmā pasaules čempionāta tiks pārrunāta līguma iespējama pagarināšana ar treneri.

Kā zināms, Henlons pie Šveices izlases stūres devās uzreiz pēc pērnā gada pasaules čempionāta, kurā vēl strādāja kā Baltkrievijas valstsvienības galvenais treneris. Kanādiešu speciālists kopā ar turnīra saimniekiem baltkrieviem 2014.gada pasaules čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Šveice Henlona vadībā šī gada pasaules čempionātā iekļuva labāko astoņu komandu starpā, bet gadu iepriekš ierindojās desmitajā pozīcijā. Tiesa, 2013.gads šveiciešiem bija daudz veiksmīgāks, jo izlase spēja izcīnīt sudraba godalgas, finālā zaudējot Zviedrijas valstsvienībai.

Kā ziņots, Šveice kopā ar Latviju nākamgad paredzētajā pasaules čempionātā cīnīsies Maskavas grupā. Bez šīm divām izlasēm vēl šajā apakšgrupā būs Krievija, Zviedrija, Čehija, Norvēģija, Dānija un Kazahstāna.

Henlons Baltkrievijas izlasi trenēja 2005., 2006., 2009. un 2014.gadā, kopumā trīs reizes ar to pasaules čempionātos sasniedzot ceturtdaļfinālu. 2006.gada čempionātā Rīgā Baltkrievijas izlase sasniedza visu laiku augstāko rezultātu pasaules čempionātos, ieņemot sesto vietu.

Henlons 2009./2010.gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākumā trenēja arī Minskas «Dinamo» vienību, taču tika atlaists no kluba un drīzumā pameta arī valstsvienību. Pēcāk 2010.gadā viņš stājās Slovākijas hokeja izlases galvenā trenera postenī. Lai gan līgums bija noslēgts uz četriem gadiem, pēc neveiksmīgi aizvadītā 2011.gada pasaules čempionāta, kurā Slovākijas izlase ieņēma vien desmito vietu, Henlons tika atlaists.

Tāpat Henlons no 2003. līdz 2007.gadam bija galvenais treneris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vašingtonas «Capitals», taču savu amatu zaudēja neapmierinošu rezultātu dēļ. Henlons savulaik NHL spēlējis kā vārtsargs.

Kanādieša priekštecis Šveices izlasē bija Šons Simpsons, kurš pameta valstsvienību, pārņemot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas «Lokomotiv» galvenā trenera darbu.

Pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Zīmīgi, ka Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu