Masaļskis turpina «uguņot»; «Lada» trešā uzvara četros mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Toljati «Lada», kuru trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, otrdien savā laukumā tika pie pārliecinošas uzvaras, ar 5:2 (1:1, 0:0, 4:1) apspēlējot Horvātijas klubu Zagrebas «Medveščak».

Pēc pirmajām divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1, taču noslēdzošajā periodā «Lada» hokejisti spēja gūt četrus vārtus, izvirzoties pārliecinošā vadībā ar 5:1. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām «Medveščak» savu vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nepalīdzēja ietekmēt spēles rezultātu. Pēdējās minūtēs, spēlējot vienādos sastāvos, Zagrebas klubs vienus vārtus atguva, taču ar to arī spēle beidzās.

Par mājinieku vārtu drošību rūpējās pieredzējušais Masaļskis, kurš atzīts par pagājušās nedēļas līgas labāko vārtsargu. Šajā mačā latvietis atvairīja 35 no 37 pretinieku metieniem.

Šī bija jau trešā «Lada» komandas uzvara pēdējos četros mačos.

Masaļskis aizvadītajā nedēļā palīdzēja savai komandai izcīnīt divas uzvaras, turklāt punkti tika gūti visos trijos mačos, kuros viņš devās laukumā.

Vispirms «Lada» pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Latvijas komandai Rīgas «Dinamo», ciešot desmito zaudējumu pēc kārtas. Šajā mačā Masaļskis tika galā ar 25 no 26 pretinieku raidījumiem.

Turpinājumā Masaļskis atvairīja visus 17 metienus, bet «Lada» ar 1:0 pārspēja Podoļskas «Vitjaz». Savukārt svētdien latvietis tika galā ar 30 no 31 raidījuma, bet «Lada» ar 2:1 uzveica Bratislavas «Slovan».

Vēl vienā pagājušās nedēļas mačā, kurā «Lada» ar 0:5 kapitulēja spēlē ar Mārtiņa Karsuma pārstāvēto un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas «Dinamo», Masaļskis palika rezervē.

Par KHL Rietumu konferences un arī visas līgas līderi pirmdien kļuva Jaroslavļas «Lokomotiv» komanda, kas 20 mačos iekrājusi 41 punktu. Tikmēr Austrumu konferencē labākā komanda ar 37 punktiem 20 mačos ir Novosibirskas «Sibirj».

Savukārt «Lada» arī pēc šī panākuma ir vājākā komanda Austrumu konferencē un visā līgā, 21 spēlē tiekot pie 18 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu