Rīgas «Dinamo» šausmīgā realizācija sagādā kārtējo zāģi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ceturtdien savā laukumā ar 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) zaudēja līgas līderei Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Abu komandu cīņa iesākās aktīvā hokejā, taču metienu pa vārtiem nebija daudz. Drīz vien rīdzinieki tika pie pirmā vairākuma, kas gan kārtējo reizi šajā sezonā palika neizmantots, lai gan gana labs metiens padevās Stīvenam Seigo. Pēc mazākuma izturēšanas «Lokomotiv» jau varēja spēlēt vairākumā, jo divu minūšu sodu saņēma Krišjānis Rēdlihs.

Viena hokejista pārsvaru viesi gan neizmantoja, taču desmitajā minūtē par pretinieka grūšanu apmalē noraidījumu līdz cīņas beigām saņēma Kaspars Saulietis. Līdz ar to Rīgas «Dinamo» bija spiesta turpmākās piecas minūtes spēlēt mazākumā, ko pēc divām minūtēm realizēja Mosaļovs. Vairāk vārtus ilgajā vairākumā Jaroslavļas vienība gan neguva, turklāt pēc tam rīdzinieki sāka spēlēt aktīvāk un pārņēma dueļa iniciatīvu, bet izlīdzināt rezultātu nespēja.

Jau otrās trešdaļas pašā sākumā «Lokomotiv» bija teicama iespēja dubultot savu pārsvaru, kad lieliska izdevība bija Stefanam Kronvalam, bet turpmākajās minūtēs komandām nopietni apdraudēt pretinieku vārtus neizdevās. Tomēr 27.minūtē Jaroslavļas vienībai izdevās panākt 2:0, kad talantīgais Poluņins pretuzubrukumā ar precīzu metienu tuvējā vārtu stūrī otro reizi pārspēja Jakubu Sedlāčeku.

Lai gan rīdzinieki ilgu laiku nespēja izdarīt kaut vienu metienu pa sāncenšu vārtiem, līdzjutēju atbalstīti, viņi centās atgūties, bet otrā perioda izskaņā Latvijas vienību no droša vārtu zaudējuma glāba Sedlāčeks. Trešdaļas noslēgumā pēc vairākiem asumiem starp hokejistiem rīdzinieki varēja spēlēt četratā pret trim, taču pārsvaru mājinieki neizmantoja. Rīgas «Dinamo» šo mača nogriezni noslēdza ar lielu spiedienu uz sāncenšu vārtiem, kas gan nevainagojās panākumiem.

Rīgas komandai tā arī nesekmējās ar vārtu gūšanu trešajā periodā, lai gan tā viducī laba iespēja bija vienības kapteinim Laurim Dārziņam. Neilgi pēc tam «Lokomotiv» izdevās panākt jau 3:0, kad pēc mājinieku aizsardzības apspēlēšanas izcēlās Koņkovs. Pēc vārtu guvuma spēle vairs nebija tik aktīva, turklāt rīdzinieki vairs nebija tik aktīvi, cik iepriekš. Pašā mača izskaņā Rīgas «Dinamo» gan varēja spēlēt vairākumā, jo divu minūšu sodu nopelnīja Koņkovs. Spēlējot mazākumā, Latvijas klubs gan pamanījās zaudēt vārtus, taču tie tomēr netika ieskaitīti, bet vairākumu rīdzinieki tā arī neizmantoja, lai gan Sedlāčeks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Šajā mačā Rīgas «Dinamo» komandai nepalīdzēja uzbrucējs Tims Sestito, kuram pēc otrā kautiņa šosezon pienācās automātiska vienas spēles diskvalifikācija.

Vārtu guvēji:

1:0 Deniss Mosaļovs (Kronvals, Apaļkovs) (11:35, vair.).

2:0 Aleksandrs Paluļins (Kraskovskijs, 26:19).

3:0 Sergejs Koņkovs (Kartajes, Gaļimovs) (36:49).

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs mačam ar «Lokomotiv»

Vārtsargi: #36 Jakubs Sedlāčekš, (#30 Joakīms Ēriksons);

Aizsargi: #11 Kristaps Sotnieks - #44 Oskars Cibuļskis, #84 Tomāšs Kundrāteks - #9 Krišjānis Rēdlihs, #58 Guntis Galviņš - #16 Stīvens Seigo;

Uzbrucēji: #17 Kaspars Saulietis - #25 Andris Džeriņš - #13 Gunārs Skvorcovs, #10 Lauris Dārziņš (K) - #72 Vitālijs Pavlovs - #70 Miks Indrašis, #87 Gints Meija - #22 Ville Leino - #19 Miķelis Rēdlihs, #5 Māris Jass - #96 Māris Bičevskis - #32 Edgars Kulda, #53 Frenks Razgals.

Turpinājumā rīdzinieki svētdien uzņems sava bijušā trenera Arta Ābola trenēto Toljati «Lada» komandu, kuru pārstāv arī vārtsargs Edgars Masaļskis. Savukārt 3.decembrī plānots vēl viens mačs ar «Soči» komandu, bet šoreiz jau izbraukumā.

Sezonas pēdējos trijos mēnešos Rīgas «Dinamo» komandai atlicis kopā aizvadīt vēl tikai astoņas izbraukuma spēles.

Ar 34 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas «Dinamo» atrodama pēdējā, 14.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas jau atpaliekot par 13 punktiem.

Tikmēr «Lokomotiv» vienībai ir 72 punkti 36 mačos, kas tuvāko konkurenti Maskavas CSKA gan ļauj apsteigt tikai par vienu punktu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu