«Stars» uzbrucējs Benns atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni atzīts Dalasas «Stars» uzbrucējs Džeimijs Benns, kurš bija arī oktobra labākais spēlētājs, informē līga.

Ar četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm Benns «Stars» vienībai palīdzēja izcīnīt divas uzvaras trīs spēlēs. Kopumā Dalasas klubs izcīnījis 19 uzvaras 24 spēlēs, kas ir labākais sasniegums franšīzes 48 gadu vēsturē.

Nedēļu Benss iesāka ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, taču «Stars» ar 4:7 piekāpās Otavas «Senators». Nākamajā mačā kanādietis guva vienus vārtus, bet «Stars» ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzveica Vankūveras «Canucks». Bet piektdien viņš izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, kamēr Dalasas klubs ar 4:3 pagarinājumā uzveica Minesotas «Wild».

Patlaban 26 gadus vecais uzbrucējs pērnajā sezonā saņēma Ārta Rosa trofeju, ko piešķir NHL regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam. Karjeras laikā viņš 450 spēlēs guvis 169 vārtus un izdarījis 225 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējo sezonu viņš noslēdza ar 16 vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm pēdējās 17 spēlēs.

Savukārt šosezon Bennam 24 mačos 18 vārti un 17 piespēles, tajā skaitā viņš astoņos dueļos pēc kārtas ir guvis punktus, bet četrās spēlēs pēc kārtas viņam izdevies pārspēt pretinieku komandu vārtsargus.

Ar 38 punktiem 24 spēlēs «Stars» ir Centrālās divīzijas un Rietumu konferences līdere, būdama otrā spēcīgākā komanda līgā.

Tikmēr par otru spožāko nedēļas zvaigzni atzīts Vašingtonas «Capitals» vārtsargs Breidens Holtbijs.

Iepriekšējās nedēļas četros mačos viņš Vašingtonas vienībai palīdzēja izcīnīt četras uzvaras. Vidēji spēlē kanādietis savos vārtos ielaida 1,75 ripas un atvairīja 94,5% pretinieku komandas izdarīto metienu.

Pirms nedēļas viņš atvairīja visas 33 pretinieku mestās ripas un ar 1:0 palīdzēja pieveikt Edmontonas «Oilers», izcīnot pirmo sauso uzvaru sezonā, bet 21.karjerā. Pēc divām dienām viņš ar 5:3 palīdzēja uzveikt Vinipegas «Jets». Tikmēr piektdien un sestdien viņš ar rezultātu 4:2 palīdzēja uzveikt gan Tampabejas «Lightning», gan Toronto «Maple Leafs». Pret «Jets» Holtbijs atvairīja 23 pretinieku mestās ripas, bet abās nedēļas nogales spēlēs viņš apstādināja 32 metienus.

Šīs sezonas aizvadītajās 19 spēlēs viņš izcīnījis 15 uzvaras, kas ir labākais rādītājs līgā. Vidēji spēlē viņš ielaidīs 1,95 ripas, arī šajā rādītājā būdams labākais NHL. Tāpat Holtbijs šosezon izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas, kas ir viņa labākais karjeras sasniegums.

«Capitals» ar 35 punktiem 23 spēlēs ir Metropoles divīzijas līdere, bet Austrumu konferencē tā ir otrā spēcīgākā komanda.

Tikmēr par trešo aizvadītās nedēļas zvaigzni atzīts līgas līderes Monreālas «Canadiens» amerikāņu uzbrucējs Alekss Galčenjuks.

Aizvadītajā nedēļā viņš izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet «Canadiens» izcīnīja piecus no sešiem iespējamajiem punktiem. Trešdien Galčenjuks guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot «Canadiens» ar 5:1 uzveikt Ņujorkas «Rangers». Tikmēr divas dienas vēlāk viņam vārtu guvums gan pamatlaikā, gan pēcspēles metienu sērijā, kurā Monreālas vienība ar 3:2 uzveica Ņūdžersijas «Devils».

Jau nākamajā dienā komandas tikās vēlreiz, kad ar 3:2 pagarinājumā pārāki bija «Devils» hokejisti. Šajā mačā amerikānis guva abus divus vārtus savas komandas labā.

Šosezon patlaban 21 gadu vecais Galčenjuks aizvadījis 25 spēles, gūstot septiņus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš guvis punktus piecās spēles pēc kārtas, bet četros dueļos pēc kārtas viņam izdevies pārspēt pretinieku komandu vārtsargus, kas ir uzbrucēja labākais sasniegums karjerā.

Ar 39 punktiem 25 spēlēs «Canadiens» ir ne tikai Atlantijas divīzijas un Austrumu konferences, bet arī visas līgas līdere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu