Daugaviņa «Torpedo» pēcspēles metienos zaudē bez Bārtuļa «Admiral»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko trenē latviešu speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, pirmdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:0, 0:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vladivostokas «Admiral», kam patlaban jāiztiek bez kapteiņa Oskara Bārtuļa.

Kad komandas spēlē bija aizvadījušas divas minūtes, mājiniekus vadībā izvirzīja Artjoms Aljaevs, bet otrā perioda 39 sekundē Vadims Homickis panāca jau divu vārtu pārsvaru.

Tomēr «Torpedo» trešās trešdaļas sākumā divu minūšu laikā zaudēja vadību, jo precīzi biji «Admiral» hokejisti Aleksandrs Gorškovs un Kirils Voroņins.

Atlikušajā spēles pamatlaikā un papildlaikā vienības vārtus neguva un uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā. Tajā pie mēģinājuma tika arī Daugaviņš, kura ripu tvēra «Admiral» vārstargs Igors Bobkovs. Nākamajā mēģinājumā precīzs jau bija «Admiral» amerikāņu uzbrucējs Deivids Būts, kurš nodrošināja viesiem uzvaru.

Zīmīgi, ka uzvaras «bullīti» Būts realizēja arī pirms četrām dienām, kad «Admiral» izbraukumā ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas «Severstaļ».

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 40 sekundes, metienus pa vārtiem neizdarot. Tāpat latvietis uzvarēja abos divos iemetienos, kuros piedalījās, kā arī izprovocēja vienu pārkāpumu.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas «Dinamo» un «Torpedo» komandas, aizvadījis 30 spēles, kuru laikā guvis deviņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

«Admiral» latviešu aizsargs Bārtulis traumas dēļ izlaidīs aptuveni desmit dienas. Kā pastāstījis vienības galvenais ārsts Jevgēņijs Harčenko, pirmdien pārbaudēs spēlētājam konstatēts daļējs bojājums vienā no dziļajiem muskuļiem.

Šajā sezonā Bārtulis 34 spēlēs guvis astoņus vārtus, izpildījis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

Tikmēr pie panākuma pirmdien tika Jaroslavļas «Lokomotiv», kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. «Lokomotiv» savā laukumā ar 4:3 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Maskavas «Spartak». Uzvaras «bullīti» mājiniekiem realizēja Jegors Averins.

Savukārt zaudējumu piedzīvojusi Latvijas vienības Rīgas «Dinamo» nākamā pretiniece «Soči», kas savā laukumā ar 2:3 (1:0, 1:1, 0:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās čempionei Sanktpēterburgas SKA.

Savus simtos vārtus KHL karjerā guva «Soči» uzbrucējs Mihails Aņisins, bet uzvaras vārtus SKA labā pagarinājuma trešajā minūtē guva Ņikita Gusevs.

Rīgas klubs pie «Soči» vienības viesosies ceturtdien, bet pēc divām dienām tam gaidāma cīņa ar Kazaņas «Ak Bars».

Savukārt pie piektās uzvaras pēc kārtas tikusi Rietumu konferences un līgas līdere Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) pārspēja Novokuzņeckas «Metallurg». Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli uzvarētāju labā izcēlās Aleksandrs Radulovs.

Savukārt Austrumu konferences līdere Novosibirskas «Sibirj» ar 2:1 (0:0, 1:1, 0:1) viesos uzveica Čerepovecas «Severstaļ». Tikmēr vicelīdere Magņitagorskas «Metallurg» savā laukumā ar 5:0 (0:0, 2:0, 3:0) pārspēja Ņizņekamskas «Ņeftehimik».

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir CSKA, kas 36 spēlēs izcīnījusi 77 punktus. Par pieciem punktiem no tās atpaliek 37 cīņas aizvadījusī «Lokomotiv», kam trešā pozīcija. «Torpedo» ar 65 punktiem 36 spēlēs ir ceturtā, kamēr «Soči» ar 58 punktiem ir sestā. Tikmēr Rīgas «Dinamo» ar 41 punktu 35 dueļos ir 13.pozīcijā, no labāko astotnieka, ko noslēdz SKA, atpaliekot par 14 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 67 punktiem 36 spēlēs ir «Sibirj», bet trīs punktus no tā atpaliek Magņitagorskas «Metallurg». Savukārt «Admiral» ar 56 punktiem 37 cīņās ir septītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu