«Rīga» hokejisti pārliecinoši uzveic principiālo pretinieci «Atlanti»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.dinamoriga.eu

Latvijas komanda «Rīga» svētdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar 5:2 (1:0, 4:1, 0:1) uzveica vairāku sezonu principiālos konkurentus Mitišču «Atlanti».

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Roberts Locāns, vārti un divas rezultatīvas piespēles Oļega Šišļaņņikova un Kirila Galohas rēķinā, bet vārti un rezultatīva piespēle Uvim Balinskim.

«Rīga» labā pirmos vārtus guva Galoha, kurš pirmā perioda vidū izvirzīja komandu vadībā. Otrajā periodā rīdzinieki nepilnu trīs minūšu laikā guva trīs vārtus skaitliskajā vairākumā, panākot 4:0 savā labā. Pa reizei izcēlās Balinskis, Šišļaņņikovs un Locāns.

Otrā perioda turpinājumā «Atlanti» atguva vienus vārtus, kad precīzi meta Aleksandrs Čirva, bet drīz pēc tam 5:1 panāca Locāns. Noslēdzošajā trešdaļā Aleksejs Čarjovs guva otros vārtus «Atlanti» labā, taču vēl vairāk samazināt rezultāta starpību viesiem neizdevās.

Pirmdien «Rīga» un «Atlanti» tiksies atkārtoti, bet februārī Latvijas komandai gaidāmas pēdējās septiņas sezonas spēles.

Kā zināms, «Rīga» komanda savās pirmajās trijās sezonās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā allaž zaudēja tieši «Atlanti» komandai.

Rīdziniekiem šosezon saglabājušās tikai teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru, jo astoņas spēles pirms sezonas beigām komanda no «play-off» zonas atpaliek par 18 punktiem.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā «Rīga» ar 43 punktiem 34 spēlēs joprojām ieņem sesto vietu starp astoņām komandām.

Savukārt «Atlanti» komanda šosezon 34 spēlēs izcīnījusi 33 punktus un divīzijā atrodas septītajā pozīcijā.

Rīdzinieki iepriekšējās divas spēles aizvadīja šonedēļ, kad cieta divus «sausos» zaudējumus pret Krievijas vienību Sanktpēterburgas «Dinamo», ko vada bijušais rīdzinieku galvenais treneris Leonīds Tambijevs. Pirmā spēle noslēdzās ar 0:1, bet otrajā tika zaudēts ar 0:3.

Tikmēr «Atlanti» šonedēļ divreiz pieveica turnīra pastarīti Minskas «Dinamo-Raubiči» no Baltkrievijas, bet pirms tam bija piedzīvojusi astoņus zaudējumus pēc kārtas.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies divīzijas četras spēcīgākās vienības.

«Rīgas» komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu