Sējējs: Man ir kauns par šādu spēli!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» hokejistu trešdien parādītais sniegums pret Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku «Jokerit» bija zem katras kritikas, tāpēc komandas galvenā trenera pienākumu izpildītājs Normunds Sējējs atvainojās līdzjutējiem un atzina, ka viņam ir kauns par šādu spēli.

Rīgas «Dinamo» piedzīvoja šosezon smagāko zaudējumu ar 0:7 (0:3, 0:2, 0:2), trešo spēli pēc kārtas savās mājās paliekot bez gūtiem vārtiem. Rīdzinieku «sausā» sērija «Arēnā Rīga» ir sasniegusi 212 minūtes un 32 sekundes.

«Pēc 0:7 ir grūti ko teikt,» sarūgtināts pēcspēles preses konferencē bija Sējējs. «Gribu atvainoties visiem līdzjutējiem, jo man personīgi par šādu spēli ir ļoti kauns, nezinu kā spēlētājiem,» viņš piebilda.

Sējējs norādīja uz neapmierinošu spēli nevienādos sastāvos un uz uzbrucēju mazo aktivitāti.

«Lielāko daļu vārtu salaidām mazākumā. «Jokerit» mūs apspēlēja tieši ar to, uz ko koncentrējāmies viņu spēlē. Pirms spēles noskaņojums nebija slikts, pirmās desmit minūtes iesākām labi, tomēr pēc vieniem ielaistiem vārtiem, pēc tam otriem, ir grūti savākt un motivēt spēlētājus,» norādīja treneris.

Spēlētāji esot centušies, taču aktivitātes pietrūcis. «Ja pa visu spēli mēs nopelnam tikai vienu skaitlisko vairākumu, tas kaut ko liecina par uzbrucēju aktivitāti un viņu došanos uz vārtiem. Savukārt aizsardzībā praktiski visas ripas ielaidām no vārtu priekšas, pēc atkārtotiem metieniem,» sūkstījās Sējējs.

Viņš izteica cerību, ka jau nākamajā spēlē piektdien pret Astanas «Baris» laukumā varētu atgriezties komandas labākais snaiperis Tims Sestito, kurš atlabst pēc pleca traumas, kā arī uzbrucējs Gints Meija, kurš pārslimoja plaušu karsoni.

Savukārt «Jokerit» galvenais treneris Erka Vesterlunds sacīja, ka viņa vadītā komanda nospēlējusi labi. «Varbūt pirmajās desmit minūtēs mums bija grūtības, bet vārtsargs mūs glāba. Pēc tam jau spēlējām labāk. Pirms šī mača aizvadījām vairākus grūtus mačus, kuros zaudējām,» žurnālistiem sacīja somu treneris.

Spēles trešajā periodā laukumā vairs nedevās Artūrs Kulda, kuram ir neliels savainojums, kas aizsargam liedz parādīt labāko sniegumu, paskaidroja Vesterlunds.

Jau ziņots, ka izredzes tikt izslēgšanas spēlēs Rīgas «Dinamo» oficiāli zaudēja otrdien pēc tam, kad Slovākijas vienība Bratislavas «Slovan» izbraukumā ar 3:1 pārspēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas «Admiral». Pēc šī panākuma Rietumu konferences astotajā vietā esošajam «Slovan» bija 85 punkti 56 spēlēs, kamēr Rīgas «Dinamo» atpalika jau par 17 punktiem un atlikušajās piecās spēlēs pat teorētiski līdz labāko astotniekam tikt vairs nevarēja.

«Dinamo» ar 68 punktiem 56 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē, bet «Jokerit» komanda tikusi pie 104 punktiem 56 mačos, kas tai dod otro vietu konferencē kā Bobrova divīzijas līderiem.

Pašā konferencē gan «Jokerit» ir tikai trešais lielākais punktu skaits - līdere ar 127 punktiem 57 spēlēs ir Maskavas CSKA komanda, kas otro gadu pēc kārtas nodrošinājusi uzvaru regulārajā čempionātā, bet ar 116 punktiem 57 spēlēs seko Jaroslavļas «Lokomotiv» vienība, kas konferences kopvērtējumā gan atrodama vien trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu