Avīze: Kūlens sašutis par Lipmana rīcību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas hokeja izlases galvenā trenera palīgs kanādietis Toms Kūlens laikrakstam «Diena» atklājis, ka viņš parakstījis līgumu ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) par valstsvienības vadīšanu, bet galvenā trenera amatā nestāsies. To, visticamāk, ieņems kādreizējais nacionālās komandas galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Kūlens avīzei «Diena» norādīja, ka 26. janvārī parakstījis oficiālu dokumentu par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanu. Pirms tam savu parakstu uz LHF apzīmogotā dokumenta bija uzlicis organizācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Līguma noteikumi esot bijuši skaidri formulēti. Maijā pasaules čempionātā Maskavā izvairoties no izkrišanas uz zemāku divīziju, ar Kūlenu automātiski tiktu pagarinātas līgumsaistības par Latvijas izlases vadīšanu arī septembrī pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja tiktu izcīnīta ceļazīme uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, Kūlens turpinātu vadīt valstsvienību vēl vienu gadu.

«Pa telefonu es jau saņēmu apsveikumus no LHF valdes locekļiem, treneriem un administrācijas darbiniekiem,» laikrakstā citēts Kūlens.

«Saplānoju braucienu uz Latviju un atprasījos no darba devējiem, jo patlaban strādāju par skolotāju. Līdzīga situācija bija pirms gada, kad es pieņēmu darba piedāvājumu būt par trenera palīgu NHL klubā Bufalo «Sabres». Jau decembrī man bija jālido uz Latviju. Biju saplānojis grafiku, LHF man atsūtīja lidmašīnas biļeti, bet divas dienas pirms izlidošanas atcēla rezervāciju. Pirms nedēļas es atkal biju saplānojis braucienu uz Latviju, un atkal lidojums tika atcelts.»

Pagājušās nedēļas ceturtdienā Lipmans LTV 7 kanāla tiešraidē atklāja, ka izlasi vadīs Beresņevs, kura vadībā Latvijas U-20 iepriekšējā pasaules čempionātā izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju. Tiesa, pats Beresņevs no sīkākiem komentāriem atturas, sakot, ka runās pēc līguma parakstīšanas.

Lipmans piektdien «Dienai» skaidroja, ka Kūlens esot pieprasījis pilnīgi nepieņemamus līguma nosacījumus.

Gribējis līgumu uz četriem gadiem par 500 000 tūkstošiem eiro. Kūlens šo informāciju pilnībā noliedz.

Parakstītajā līgumā skaidri esot bijis ierakstīts, ka par darbu pavasara ciklā, gatavojot un vadot Latvijas izlasi pasaules čempionātā, Toms saņemšot 35 000 eiro. Ja darbs turpināsies pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, Kūlenam tiks vēl 25 000 eiro.

«Nekādu līgumu Kūlens nav parakstījis. Tas, ko viņš saka, tās ir muļķības. Viņš vēlējās kļūt par izlases [galveno] treneri,» aģentūrai BNS sacīja Lipmans, kurš vēlreiz apstiprināja to, ka pirmdien LHF parakstīs līgumu ar Leonīdu Beresņevu par valstsvienības trenēšanu. «Jā, līgums ar Beresņevu tiks parakstīts pirmdien. Juridiski viss ir sagatavots.»

Kūlens iepriekš strādāja Latvijas izlases galvenā trenera asistenta amatā, palīdzot Kanādas speciālistam Tedam Nolanam. Viņš ar Latvijas izlasi bija kopā trijos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Vēl šā gada janvārī Kūlens Kanādas medijam CBC atklāja, ka joprojām uztur ciešu saikni ar Latvijas hokeju. Patlaban viņš Kanādā strādā par Ņūfaundlendas senioru hokeja līgas (NLSHL) komandas «Grand Falls-Windsor Cataracts» treneri. Ikdienā Kūlens piestrādā arī par pasniedzēju Frederiktonas skolā.

Visu rakstu iespējams izlasīt pirmdienas laikrakstā «Diena».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu