Beresņevs parakstījis līgumu par Latvijas izlases trenēšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Par Latvijas hokeja valstsvienības galveno treneri pirmdien oficiāli kļuvis Leonīds Beresņevs. Kā sarunā apstiprināja pats speciālists, līgums noslēgts līdz septembrī gaidāmajam Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, kas kvalificēšanās gadījumā tiks pagarināts vēl uz diviem gadiem.

Latvijas izlase bez galvenā trenera bija kopš pagājušā gada jūnija, kad no šā amata pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tika atbrīvots Aleksandrs Beļavskis.

Janvārī trenera asistenta amatā tika apstiprināts Viktors Ignatjevs, tāpat šo amatu turpinās pildīt arī Kārlis Zirnis, bet par galveno treneri ilgstoši nebija skaidrības.

Vēl janvāra beigās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans medijiem izteicās, ka Beresņevs, kurš vada arī U-20 valstsvienību, vairs nav kandidāts uz pieaugušo izlases vadīšanu, jo abas puses neesot spējušas panākt vienošanos par finansiālajiem nosacījumiem.

«Jā, iepriekš nespējām panākt vienošanos, taču nu domstarpības atrisinātas. Tiesa, pats savu nostāju nemainīju,» pirmdien pauda Beresņevs. «Piektdien būs preses konference, tad arī atbildēšu uz jautājumiem.»

Savukārt laikraksts «Diena» pirmdien citēja ar Latvijas izlasi iepriekš jau strādājušo kanādiešu speciālistu Tomu Kūlenu, kurš apgalvoja, ka 26.janvārī parakstījis līgumu par Latvijas izlases trenēšanu, tomēr tagad Lipmans to ignorējot.

Pašlaik 57 gadus vecajam Beresņevam ir liela pieredze darbā gan ar jauniešu, junioru, gan ar pieaugušo hokeja komandām. No 1995. gada līdz 1999., kā arī 2005. un 2006.gadā viņš jau bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris. Speciālists vairākkārt arī vadījis Latvijas U-18 un U-20 izlasi.

Tieši Beresņevs 1996.gadā Latvijas izlasi ieveda pasaules čempionāta augstākajā divīzijā un vadīja to arī gadu vēlāk, kad Latvija debitēja spēcīgāko komandu saimē.

2010. un 2015.gada nogalē, būdams Latvijas U-20 izlases galvenais treneris, viņš palīdzēja izcīnīt ceļazīmi uz augstāko divīziju. Šosezon pieredzējušais hokeja speciālists ir arī Latvijas virslīgas hokeja čempionāta komandas «Rīga» galvenais treneris. Beresņevs arī trenējis citus Latvijas klubus: Rīgas «Pārdaugava», «Juniors», «Liepājas metalurgs», «Rīga 2000», ASK/«Ogre» un «Dinamo Juniors», kā arī trenera pieredzi smēlies Krievijā, Igaunijā un Kazahstānā.

Pērn pasaules čempionātā Latvija par mata tiesu saglabāja vietu starp planētas spēcīgākajām izlasēm. Lipmans iepriekš izteicās, ka Krievijā gaidāmās šā gada meistarsacīkstes komandai būs grūtākās, kopš Latvija sacenšas elites divīzijā.

Šā gada pasaules čempionāts no 6. maija līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu