Gēteborgas «Frolunda» hokejisti triumfē IIHF Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Zviedrijas vienība Gēteborgas «Frolunda» otrdien triumfēja šīs sezonas IIHF Čempionu līgas finālā. «Frolunda» hokejisti izbraukumā ar 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) uzvarēja Oulu «Karpat» no Somijas.

Uzvarētāji abus vārtus guva pirmajā trešdaļā, kad pa reizei izcēlās amerikānis Raiens Lašs un kanādietis Spencers Abots. Mājinieki vienus vārtus atguva, kad noslēdzošajā periodā 1:2 panāca Juho Kerenens. Tomēr spēles liktenis nemainījās, un finālā uzvaru svinēja «Frolunda» hokejisti.

«Frolunda» pusfinālā divu spēļu summā ar 6:1 pārspēja Šveices vienību «Davos». Savukārt «Karpat» divu spēļu summā ar 5:4 apspēlēja citu Somijas klubu Raumas «Lukko».

«Frolunda» komandas hokejisti IIHF Čempionu līgas finālu sasnieguši otro gadu pēc kārtas, bet pērn izšķirošajā cīņā par trofeju ar 4:2 nācās piekāpties citai Zviedrijas vienībai «Lulea».

Šosezon «Lulea» hokejisti nespēja pārvarēt šā turnīra ceturtdaļfinālu.

Šogad Čempionu līgas turnīrā dalību sāka 48 klubi no 12 Eiropas valstīm, kuri bija sadalīti 16 apakšgrupās. Grupu turnīrā katrai komandai bija jāaizvada četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā. Apakšgrupu pirmās un otrās vietas ieguvējas kvalificējās turnīra 1/16 finālam.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, izņemot finālu, uzvarētāji tika noskaidroti divu maču summā.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem šosezon vislabāk veicās Norvēģijas komandai Stavangeras «Oilers», ko pārstāv uzbrucējs Rūdolfs Balcers, taču tā nespēja tikt tālāk par izslēgšanas spēļu 1/16 finālu, kur piekāpās Vācijas klubam Berlīnes «Eisbaren».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu