Znaroka vadītā Krievijas izlase piekāpjas Čehijas hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Čehijas un Zviedrijas hokeja izlases, kas būs Latvijas pretinieces šā gada pasaules čempionātā, ceturtdien izcīnīja uzvaras Eirotūres spēlēs.

Čehija savā laukumā ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pārspēja Krievijas izlasi, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tiesa, Krievija uz Čehiju bija atvedusi eksperimentālu sastāvu ar daudziem jauniem spēlētājiem.

Pamatlaikā pa reizei vadībā izvirzījās katra no izlasēm, tomēr ātri vien pretinieki panāca izlīdzinājumu. Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā izšķirošo «bullīti» realizēja Tomāšs Vincours.

Savukārt Zviedrija savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) apspēlēja Somiju. Trešās trešdaļas sākumā Zviedrija izvirzījās vadībā ar 3:0. Kaut pretinieki divus vārtus apspēlēja, mājinieki noturēja uzvaru.

Ja pirmie divi Eirotūres posmi tika aizvadīti miniturnīru formātā, nākamajos komandas aizvada atsevišķas spēles. Sestdien Čehija vēlreiz uzņems Krieviju, bet Zviedrija atkārtoti savā laukumā sacentīsies ar Somiju, bet noslēdzošie mači risināsies aprīlī.

Novembra sākumā par Eirotūres pirmā posma jeb «Karjala» kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Zviedrija, bet decembrī Čehijas izlase izcīnīja uzvaru Pirmā kanāla kausa izcīņā.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Zviedrija.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6.maija līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. A grupā (Maskavā) cīnīsies Latvija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Dānija un Kazahstāna. Savukārt B grupā spēkosies Slovākija, Kanāda, Somija, ASV, Baltkrievija, Francija, Vācija un Ungārija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu