Lipmans: Man nebija tiesību kļūdīties. Nekādā gadījumā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans piektdienas preses konferencē, kur ar medijiem tika iepazīstināts valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs, ļoti asu kritiku veltīja žurnālistiem. Lipmans arī pastāstīja, kāpēc izlases vadība uzticēta tieši Beresņevam.

«Žurnālistiem es jau biju teicis, ka vajadzētu mazāk kritizēt mūsu hokeju. Ir jāatbalsta. Laikam Latvijā kritizēt ir populāri. Vakar es izlasīju Ērika Štrausa rakstu. Man kauns, ka jūsu ģimenē ir šāds žurnālists. Cilvēks, kuram nav smadzeņu un kurš nepārzina hokeju. Man ir kauns,» dusmīgi preses konferenci sāka Lipmans, kurš apdomā arī vērsties tiesā par necieņas celšanu.

LHF prezidents pēdējo 20 gadu laikā ne reizi treneru izvēlē neesot pieļāvis kļūdu. «Man nebija tiesību pieļaut kļūdu. Nekādā gadījumā! Nepilnu 20 gadu laikā es ne reizi neesmu kļūdījies. Protams, šos lēmumus esmu pieņēmis, konsultējoties ar saviem LHF kolēģiem. Uz maniem pleciem gulstas liela atbildība.»

«Beresņevs bija pirmais izlases treneris, kurš ieveda valstsvienību pasaules čempionāta (PČ) elitē,» savu un LHF valdes lēmumu komentēja Lipmans.

«Leonīda vadībā mēs izcīnījām arī visu laiku augstāko vietu (7.pozīcija) PČ.

Jā, Beresņevam vienā čempionātā nepaveicās, bet identisks scenārijs bija arī Oļegam Znarokam, kad ar lielām pūlēm nosargājām vietu elitē. Tāpat nesen Beresņevs ievilka U-20 izlasi augstākajā grupā - par šo sasniegumu brīnījās arī kanādieši.»

Lipmans uzskata, ka šobrīd galvenais ir pacelt Latvijas hokejistu patriotismu. «Mums jāpaaugstina lepnums par savu valsti, lai viņiem būtu gods to pārstāvēt. Uz doto brīdi man ir sāpīgi skatīties uz Rīgas «Dinamo» spēli. Laikam jau tā lielā nauda ir pie vainas.»

LHF vienošanos ar bijušo galveno treneri Aleksandru Beļavski nolēma nepagarināt pagājušā gada jūnija vidū. Šāds lēmums tika pieņemts, jo nebija izpildīts pirms pasaules čempionāta izvirzītais uzdevums - iekļūt labāko desmitniekā.

Latvijas hokeja valstsvienība 2015. gadā aizvadīja savu 19. pasaules čempionātu elites divīzijā, septiņās spēlēs tika izcīnītas divas uzvaras pagarinājumā - abas ar 2:1 pār Šveices un Austrijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu