«Sabres» un «Lightning» bez Girgensona un Gudļevska palīdzības izcīna uzvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pie uzvarām Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs tika Bufalo «Sabres» un Tampabejas «Lightning» komandas, uru sastāvā gan nebija iekļauti attiecīgi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona un vārtsarga Kristera Gudļevska.

«Sabres» piektdien savā laukumā ar 6:4 (2:1, 3:3, 1:0) pārspēja Monreālas «Canadiens».

Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Evanders Keins un Markuss Folinjo.

Kā zināms, Girgensons ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Latvijas hokejists ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ nav piedalījies jau trīs mačos pēc kārtas.

Girgensons šosezon NHL piedalījies 45 mačos, guvis piecus vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu -3.

Tikmēr uzvaru guvusi arī «Lightning», kas savu skatītāju priekšā pagarinājumā ar 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 1:0) pārspēja Nešvilas «Predators».

Gudļevskis šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet «Lightning» komandas pirmais vārtsargs Bens Bišops atvairīja 27 metienus. Savukārt uzvaras vārtus mājinieku labā pagarinājuma otrajā minūtē guva Tailers Džonsons.

Kā zināms, Gudļevskis uz NHL tika izsaukts piektdien. Šo sezonu viņš lielākoties aizvada Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakjūsas «Crunch», kurš šobrīd nosūtīts «Lightning» otrais vārtsargs krievs Andrejs Vasiļevskis.

Patlaban 23 gadus vecais Gudļevskis šosezon AHL aizvadījis 25 spēles, vidēji mačā ielaižot 2,99 ripas un atvairot 90,1% pretinieku komandas metienus.

Oktobrī, kad Gudļevskis pirmo reizi tika izsaukts uz «Lightning», tā rindās viņš aizvadīja arī vienu maču, kurā Tampabejas klubs tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās čempionei Čikāgas «Blackwahks» vienībai.

Ar 54 spēlēs izcīnītiem 64 punktiem «Lightning» NHL Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā atrodas trešajā vietā, kamēr septītā ar 50 punktiem 56 spēlēs ir «Sabres». Tikmēr Austrumu konferencē «Lightning» ieņem sesto pozīciju, bet «Sabres» ieņem 14.vietu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu