Ķēniņš gūst vārtus, piespēlē un kļūst par spēles spožāko zvaigzni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejisti Ronalds Ķēniņš un Ņikita Jevpalovs sestdien guva vārtus savu pārstāvēto komandu izcīnītajās uzvarās Amerikas hokeja līgā (AHL), kā arī abi tika iekļauti starp aizvadīto spēļu zvaigznēm. Ķēniņš guva savus pirmos vārtus šajā sezonā.

Ķēniņa pārstāvētā Jūtikas «Comets» viesos ar 5:2 (2:1, 2:0, 1:1) pārspēja Leihaiveli «Phantoms» vienību, savukārt Jevpalovs un Sanhosē «Barracuda» mājās ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sagrāva Sanantonio «Rampage» hokejistus.

Ķēniņš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, jo ne tikai iemeta vienus vārtus, bet reizi arī asistēja partnerim, tiekot pie rezultatīvas piespēles. Viņš palīdzēja Deividam Šīldsam spēles devītajā minūtē atklāt rezultātu, bet pats četras minūtes vēlāk «Comets» pārsvaru dubultoja.

Latvijas hokejists četras reizes meta pa vārtiem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1, palīdzot komandai tikt pie sestās uzvaras pēdējos septiņos mačos.

Spilgtu spēli Ķēniņš aizvadīja arī piektdien, kad izdarīja divas rezultatīvas piespēles un izkāvās, kļūstot par spēles trešo zvaigzni «Comets» izcīnītā uzvarā ar 5:2 pret Bingemtonas «Senators».

Šosezon uzbrucējs AHL čempionātā 15 spēlēs guvis vienus vārtus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2. Ķēniņš šosezon sešas spēles aizvadījis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vankūveras «Canucks» sastāvā, taču pie rezultativitātes punktiem netika.

Jevpalovs otrā perioda vidū panāca 3:0 «Barracuda» labā, gūstot savus trešos vārtus AHL čempionātā un palīdzot Sanhosē komandai tikt pie otrās uzvaras pēc kārtas. Viņu atzina par spēles trešo zvaigzni. Uzbrucējs piecas reizes meta pa vārtiem, otrā perioda beigās nopelnīja divas soda minūtes un spēli beidza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Pēdējo reizi vārtus AHL čempionātā Jevpalovs guva 7.novembrī, bet pie rezultativitātes punktiem nebija ticis tieši mēnesi.

Šosezon Jevpalovs AHL aizvadījis 40 spēles, izceļoties ar trijiem gūtiem vārtiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības rādītāju -7. Vēl trīs spēles viņš janvāra beigās aizvadīja Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), kur Allenas «Americans» rindās iemeta vienu ripu un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr vēl vienā spēlē Sirakjūsu «Crunch» viesos ar 0:2 (0:0, 0:0, 0:2) zaudēja Bingemtonas «Senators» vienībai.

Kristers Gudļevskis piektdien tika izsaukts uz NHL klubu Tampabejas «Lightning», bet uz AHL spēļu prakses iegūšanai tika nosūtīts Andrejs Vasiļevskis. Viņš sestdien stājās vārtos, atvairot 26 no 27 pretinieku metieniem un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni. Tas gan neglāba Sirakjūsas vienību no astotā zaudējuma pēc kārtas.

AHL turnīra tabulā Ziemeļu divīzijas trešajā pozīcijā atrodas «Comets», kas 48 mačos izcīnījusi 55 punktus. Trīs vietas zemāk ar 48 punktiem 50 spēlēs atrodas Sirakjūsas «Crunch», savukārt «Barracuda» ar 50 punktiem 45 spēlēs ierindojas trešajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu