Girgensons sekmē «Sabres» panākumu pār «Avalanche»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons svētdien atgriezās Bufalo «Sabres» komandas sastāvā, bet viņa pārstāvētā vienība Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas mačā ar 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) pieveica Kolorado «Avalanche».

Latvijas uzbrucējs spēlēja 14 minūtes un 16 sekundes, rezultativitātes punktus nenopelnot. Girgensons pa vārtiem nemeta, izdarīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja vienā no astoņiem iemetieniem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju. Trešajā periodā latvietis par spēli ar augstu paceltu nūju pret «Avalanche» uzbrucēju Bleiku Komo nopelnīja četras soda minūtes.

Zīmīgi, ka Girgensons pēc ilga pārtraukuma atkal spēlēja centra uzbrucēja pozīcijā, kurā viņš aizvadīja lielāko iepriekšejās sezonas daļu. Savukārt šosezon Latvijas hokejists tika izmantots malējā uzbrucēja pozīcijā, taču šoreiz «Sabres» galvenais treneris Dens Bailsma Girgensonu ielika centrā kopā ar Braienu Džiontu un Markusu Folinjo. Izmaiņas bija nepieciešamas, jo traumu ir guvis arī «Sabres» uzbrucējs Jūhans Lāšons.

«Sabres» spēli iesāka lieliski, jo pēc Džeka Aikela un Evandera Keina gūtajiem vārtiem līdz piektās minūtes beigām panāca 2:0. Pirmās trešdaļas beigās Sems Reinherts pārsvaru trīskāršoja, taču otrā perioda sākumā «Avalanche» pēc Erika Džonsona metiena vienus vārtus atguva.

Kolorādo komandai iespējas izglābties radās trešā perioda beigu daļā, jo nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Girgensons saņēma četru minūšu sodu, bet vēl pēc divām minūtēm par līdzīgu pārkāpumu mazais noraidījums tika piešķirts arī Džošam Džordžesam. «Sabres» divas minūtes spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, lielo skaitlisko mazākumu izturot.

«Avalanche» trīs minūtes pirms beigām nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Folinjo raidīja ripu tukšos viesu komandas vārtos, nodrošinot «Sabres» uzvaru ar 4:1.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Bufalo komandas vārtsargs Robins Lēners, kurš atvairīja 34 no 35 metieniem.

Girgensons šosezon NHL ir piedalījies 46 mačos, guvis piecus vārtus, izdarījis sešas rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu -3.

Girgensons trešdien tika ievietots savainoto spēlētāju sarakstā. Traumu viņš guva pirms nedēļas spēlē pret Bostonas «Bruins», savainojumā iedzīvojoties mača pagarinājumā. Tomēr sestdien uzbrucējs jau piedalījās treniņā, bet dienu vēlāk pēc trīs spēļu pārtraukuma atkal tika pieteikts spēlei.

«Sabres» ar 57 spēlēs izcīnītiem 52 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijas kopvērtējumā, bet Austrumu konferencē ir 14.pozīcijā. Savukārt «Avalanche» ar 62 punktiem 59 spēlēs ieņem ceturto vietu Centrālajā divīzijā, bet Rietumu konferencē viņi ir septītie.

Austrumu konferences un visas līgas līderi ir Vašingtonas «Capitals» ar 84 punktiem 54 mačos, kamēr pa 77 punktiem ir Dalasas «Stars» un Čikāgas «Blackhawks», kas ir vadībā Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu