44 gadus veco Jāgru atzīst par NHL nedēļas labāko hokejistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čehijas hokeja leģenda Jaromirs Jāgrs, kurš savos 44 gados ir šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vecākais spēlētājs, atzīts par aizvadītās nedēļas līgas labāko spēlētāju.

Floridas «Panthers» veterāns Jāgrs trīs aizvadītās nedēļas spēlēs guva trīs vārtus, kļūstot par visu laiku trešo labāko līgas snaiperi. Jāgrs NHL regulārajos čempionātos pretinieku vārtos ir iemetis 742 ripas, par viena vārtu guvuma tiesu apsteidzot Bretu Halu. Vairāk par Jāgru NHL čempionātos vārtus guvuši tikai Veins Greckis, kuram ir 894 precīzi metieni, bet otrais ar 801 ripu ir Gordijs Hovs.

Jāgrs aizvadītajā nedēļā atzīmēja savu dzimšanas dienu, kļūstot pat tikai desmito hokejistu līgas vēsturē un otro uzbrucēju, kurš NHL spēlējis 44 vai vairāk gadu vecumā.

«Panthers» aizvadītajā nedēļā ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Pitsburgas «Penguins», tad ar 1:2 pēcspēles metienos zaudēja Sanhosē «Sharks», vienīgos vārtus iemetot Jāgram, bet sestdien ar 3:1 uzvarēja Vinipegas «Jets», čehu veterānam izceļoties ar diviem precīziem metieniem.

Šosezon Jāgrs 56 spēlēs ir guvis 20 vārtus un atdevis 23 rezultatīvas piespēles, ar 43 punktiem būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Par aizvadītās nedēļas otro zvaigzni atzīts Eriks Haula no Minesotas «Wild», kurš četros mačos guva divus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai izcīnīt četras uzvaras. Somijas hokejists svētdien guva vārtus un divas reizes asistēja partneriem, palīdzot ar 6:1 sagraut Stenlija kausa īpašniekus Čikāgas «Blackhawks». Šosezon Haula 53 spēlēs ir guvis septiņus vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, aizvadot savu labāko sezonu NHL karjerā.

Savukārt par nedēļas trešo labāko spēlētāju atzīts Otavas «Senators» vārtsargs Kreigs Andersons, kurš trīs spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, vidēji mačā ielaižot 1,58 ripas un atvairot 95,1% metienu. Andersons atvairīja 38 Bufalo «Sabres» metienus, palīdzot Otavas komandai izcīnīt uzvaru ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā, tad uzvarā ar 4:2 tika galā ar 30 Karolīnas «Hurricanes» metieniem, bet sestdien atvairīja 29 Detroitas «Red Wings» metienus, palīdzot «Senators» uzvarēt pēcspēles metienu sērijā ar 3:2.

Šosezon Andersons 48 spēlēs ir izcīnījis 25 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 2,76 ripas un atvairot 91,7% metienu, trīs spēlēs paliekot «sausā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu