Rīgas «Dinamo» KHL fārmklubu līgai piesaka komandu «Daugava»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas «Dinamo» jaunizveidotajai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) fārmlīgai, kurai dots nosaukums Hokeja premjerlīga, pieteikusi komandu ar nosaukumu «Daugava», apstiprināja Latvijas kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

KHL ceturtdien paziņoja, ka Hokeja premjerlīgai pieteikušās 12 komandas, tostarp arī Rīgas «Dinamo» fārmklubs «Daugava».

«Jā, mēs jau esam iesnieguši pieteikumu un noteikti startēsim jaunajā līgā,» apstiprināja Savickis.

«Uzskatām, ka tā ir ļoti laba ideja un Rīgas «Dinamo» fārmklubu līgā noteikti jāpiedalās. Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, šobrīd mums nebija iespējas dot spēlēt tiem hokejistiem, kuri ir pārauguši jauniešu vecumu, bet lielajā komandā vēl netiek. Kā zināms, pēc 21 gada sasniegšanas hokejists vairs nevar piedalīties Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), bet ir tādi spēlētāji, kuri pa īstam atraisās un sāk spēlēt tikai 24 vai 25 gadu vecumā. Līdz šim viņiem nebija iespēju spēlēt augstā līmenī un mums viņi bija zuduši, bet tagad viņiem fārmlīga būs īstā vieta, kur turpināt attīstību un nepazust. Otrkārt, izveidojot šo komandu, mēs kluba sistēmā izveidosim pilnvērtīgu hokeja piramīdu - no bērniem līdz pieaugušajiem,» skaidroja Savickis.

Viņš vēl nevarēja pateikt, vai «Daugava» tiks veidota uz līdzšinējā Rīgas «Dinamo» fārmkluba «Liepāja» bāzes, vai tiks veidota pilnīgi jauna komanda. «Vēl runāsim un apspriedīsimies. Fārmklubs mums jau bija un sadarbība ar «Liepāju» ir bijusi veiksmīga, gan tad, kad vēl «Liepājas metalurgs» spēlēja Baltkrievijas čempionātā, gan tagad, kad «Liepāja» spēlē Latvijas virslīgā. Šobrīd «Daugava» ir veidošanas stadijā,» atzina «Dinamo» padomes priekšsēdētājs, piebilstot, ka spēlētāju resursi Latvijā ir pietiekoši, bez tam pastāv iespēja komandā iesaistīt arī labākos hokejistus no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas.

Savickis arī atklāja, kāpēc fārmklubam izvēlēts nosaukums «Daugava». «Pirms dibinājām Rīgas «Dinamo», veicām līdzjutēju aptauju par labāko komandas nosaukumu. Toreiz visvairāk balsu bija par «Dinamo», otrs populārākais nosaukums bija «Daugava», bet trešajā vietā bija «Lāčplēsis». Tagad, kad radusies iespēja veidot fārmklubu, mēs atgriezāmies pie «Daugavas», jo šis nosaukums tautai patīk un arī mums liekas piemērots - simbolizē Latviju un tās lielāko upi. Negribējām komandu «Dinamo-2» vai vēl kādu citu nosaukumu, šis mums patika vislabāk,» izvēli pamatoja Savickis.

Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs arī neslēpa, ka pilnā sparā notiek arī lielās komandas nākamās sezonas sastāva veidošana un jauna galvenā trenera meklēšana. «Strādājam, meklējam treneri, un ir arī vairāki kandidāti. Tāpat tiek veidots nākamās sezonas sastāvs,» atzina Savickis.

Bez Rīgas «Dinamo» savus fārmklubus jaunajai līgai ir pieteikušas vēl septiņas KHL komandas - Maskavas «Dinamo» (fārmklubs Balašihas «Dinamo»), Ufas «Salavat Julajev» (Ņeftekamskas «Toros»), Čeļabinskas «Traktor» (Čeļabinskas «Čelmet»), Maskavas CSKA (Čehovas «Zvezda»), Sanktpēterburgas SKA (Sanktpēterburgas «SKA-Ņeva»), Maskavas «Spartak» (pagaidām bez nosaukuma) un Kazaņas «Ak Bars» (Kazaņas «Bars» un Aļmetjevskas «Ņeftjaņik»). Tāpat vēlmi startēt fārmlīgā izteikušas Kazahstānas komandas Karagandas «Sariarka» un Ustjkamenogorskas «Torpedo», kā arī Igaunijas vienība «Tallin».

Šajā sezonā KHL regulārajā čempionātā spēlēja 28 komandas. Bez Krievijas klubiem turnīrā piedalījās arī pa komandai no Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas un Horvātijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu