Liepājnieki fantastiskā drāmā kļūst par Latvijas čempioniem!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Liepājas» hokejisti sestdien savā laukumā pagarinājumā izrāva uzvaru cīņā ar Ogres «Kurbadu» un izcīnīja Latvijas hokeja virslīgas čempionu titulu.

Aizraujošā finālsērijas izšķirošajā septītajā spēlē «Liepāja» guva panākumu ar 4:3 (3:0, 0:2, 0:1, 1:0), uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē gūstot Bruno Zabim, kurš tādējādi nodrošināja liepājnieku uzvaru sērijā ar 4-3.

«Liepāja» pēc pirmā perioda bija vadībā ar 3:0, taču «Kurbads» parādīja raksturu un atspēlējās, neizšķirtu panākot 29 sekundes pirms trešā perioda beigām.

Rezultātu jau spēles otrajā minūtē atklāja Egils Kalns, kurš vārtu priekšā uztvēra «Kurbada» vārtsarga Ulda Čalpas atsisto ripu un iemeta to tukšos vārtos. Turpinājumā «Liepāja» palika mazākumā, taču izturēja, savukārt trešdaļas vidū guva arī otros vārtus, kad pēc Ralfa Grīnberga metiena uz vārtu priekšu ripa trāpīja par «Kurbada» aizsargu un ielidoja viesu komandas «cietoksnī».

Tūdaļ «Kurbads» veica vārtsargu maiņu Čalpas vietā sūtot Guntaru Reisu, taču izmaiņas nebija sekmīgas, jo astoņas sekundes pirms trešdaļas beigām «Kurbada» ripu ķērājs pieļāva kļūdu, netverot Bruno Zabja no distances mesto ripu un rezultāts kļuva 3:0 «Liepājas» labā.

Otrā perioda sākumā «Kurbada» vārtos atgriezās Čalpa, taču pārsvars joprojām bija «Liepājai», kura neizmantoja vēl vairākas labas iespējas. Perioda vidū «Kurbads» palika skaitliskajā mazākumā, taču «Liepājas» spēlētāji kļūdījās piespēlē un vienatnē uz vārtiem izslidoja Gatis Gricinskis, kurš pārliecinoši apspēlēja mājinieku vārtsargu Vadimu Miščuku.

Turpinājumā abas komandas grēkoja ar noteikumu pārkāpumiem, bet perioda izskaņā «Kurbada» pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis tikai sekundi pirms trešdaļas beigām ar metienu no zilās līnijas rezultātu samazināja līdz minimumam, atjaunojot intrigu mačā.

Arī trešajā periodā laukumā ritēja bezkompromisa cīņa, kurā abas komandas varēja gūt vārtus. Pusotru minūti pirms beigām «Kurbads» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un savu panāca 29 sekundes pirms sirēnas, kad pretiniekus sodīja Toms Hartmanis, kurš, starp citu, ir dzimis Liepājā. Hartmanis vārtu priekšā saņēma piespēli no Gricinska un izdarīja netveramu metienu vārtu augšējā stūrī, panākot 3:3.

Savukārt pagarinājumā veiksmīgāki bija liepājnieki. Teicamu piespēli no laukuma malas izdarīja Kalns, kurš pretinieku vārtu stūrī atrada vienatnē esošo Zabi, kurš netraucēti ieraidīja ripu tukšā pretinieku vārtu stūrī.

Finālsēriju ar uzvaru 5:3 viesos sāka «Kurbads», bet nākamajos trīs mačos triumfēja liepājnieki. Otrajā spēlē «Liepāja» savā laukumā uzvarēja ar 3:2, bet pēc tam divās spēlēs Ogrē svinēja panākumus ar 4:2 un 6:4. Svētdien sērijas ceturtajā cīņā «Liepāja» pēc pirmā perioda atradās iedzinējos ar 1:3, taču otrajā trešdaļā pārņēma iniciatīvu, guva trīs vārtus un beigās svinēja uzvaru.

Savukārt piektajā mačā otrdien «Kurbads» izbraukumā pieveica pretiniekus ar 5:1, neļaujot viņiem vēl nodrošināt titulu. Šajā spēlē ar rupjību izcēlās liepājnieku kapteinis Dmitrijs Korņilovs, kurš saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju un līdz ar to šosezon vairs nedosies laukumā. Tikmēr sestajā spēlē ar 5:2 tikpat pārliecinoši uzvarēja Ogres hokejisti, panākot finālsērijas izšķirošo spēli.

Zīmīgi, ka kādreizējā boksera Korņilova karjerā šī nav pirmā reize, kad viņš izceļas ar rupjībām Latvijas čempionāta finālsērijā - 2007.gadā, pārstāvot ASK/«Ogre» komandu, tieši viņš izraisīja masveida kautiņu un tika pie viena gada diskvalifikācijas, ko gan vēlāk samazināja līdz astoņām spēlēm.

Šosezon virslīgas regulārajā sezonā Korņilovs 21 spēlē tika pie 117 soda minūtēm un bija pārliecinoši rupjākais spēlētājs. Tiesa, ar 26 rezultativitātes punktiem viņš arī bija 22.vietā starp rezultatīvākajiem spēlētājiem.

«Liepājas» komanda, kopš izjuka «Liepājas metalurga» vienība, pirmo reizi spēlēja Latvijas čempionāta finālā, savukārt «Kurbads» izšķirošajās spēlēs piedalās trešo gadu pēc kārtas, taču pie zelta medaļām komandai tā arī nav izdevies tikt.

Vēju pilsētas hokejisti Latvijas čempionātā nu triumfējuši astoņas reizes, kad to iespēja «Liepājas metalurga» komanda, kamēr Ogres klubi deviņas reizes ir izcīnījuši sudrabu, bet ne reizi nav kļuvuši par čempioniem.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas čempionāta bronzas medaļas izcīnīja «Mogo» hokejisti, kuri sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-1 pārspēja «Prizmu». Pērn «Mogo» kļuva par valsts čempioniem.

Iepriekš pusfinālā «Liepāja» sērijā ar 3-1 pārspēja «Prizmu», savukārt «Kurbads» ar 3-1 uzveica «Mogo».

«Liepāja» un «Mogo» bija brīvas no ceturtdaļfināla kārtas, kurā «Prizma» ar 3-1 sērijā pārspēja «Zemgale»/LLU vienību, bet «Kurbads» ar 3-0 uzveica «Rīgas» hokejistus.

Latvijas hokeja čempionātam šī ir jubilejas - 80. - sezona.

Iepriekšējā sezonā triumfēja «Mogo» hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu