Slovēnijas hokejisti nodrošina sev atgriešanos PČ elites divīzijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slovēnijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta (PČ) pirmās divīzijas A grupas turnīra pēdējās kārtas izšķirošajā, piektajā, spēlē piektdien uzveica Austriju, nodrošinot atgriešanos elites divīzijā.

Slovēņi uzvarēja ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:1, 0:0).

Slovēnijas valstsvienības labā vārtus guva Roberts Saboličs un Kens Ograjenšeks, kamēr Austrijas izlasē ar vārtu guvumu izcēlās Konstantīns Komareks.

Pirmā perioda sestajā minūtē Komareks vairākumā atklāja spēles rezultātu, bet pēc piecām minūtēm Saboličs panāca neizšķirtu.

Otrās trešdaļas astotajā minūtē Ograjenšeks realizēja vairākumu, bet trešajā periodā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvaru ar rezultātu 2:1 svinēja slovēņi.

Vēl vienā mačā Itālija ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Dienvidkoreju.

Vakarā savstarpējo spēli aizvadīs Polija un Japāna, taču šajā mačā ceļazīmju liktenis neizšķirsies, jo japāņi, kuri ir Latvijas hokeja izlases pretinieki septembrī Rīgā gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, zaudējuši vietu A divīzijā.

Ar 12 punktiem piecās spēlēs A divīzijā uzvarēja Slovēnija, Itālija ar deviņiem punktiem ir otrā, trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņem Austrija. Septiņi punkti un ceturtā vieta Dienvidkorejai, seši punkti četrās spēlēs Polijas kontā, bet tikpat mačus aizvadījusī Japāna cīnās bez punktiem.

Jau ziņots, ka nākamajā gadā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā atgriezīsies Ukraina, kura šosezon uzvarēja šīs divīzijas B grupā, aiz sevis atstājot Lielbritāniju, Lietuvu, Horvātiju, Igauniju un Rumāniju, kas kā turnīra vājākā komanda izkrita uz otro divīziju. Tuvu uzvarai šajā turnīrā bija Lietuva, kurai pēdējā spēlē atlika uzvarēt Horvātiju, taču dienvidu kaimiņi pamanījās zaudēt ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā un sensācija izpalika.

Pasaules čempionāts augstākajā divīzijā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Savukārt Sanktpēterburgā spēlēs pašreizējā pasaules čempione Kanāda, kā arī Somija, ASV, Slovākija, Vācija, Baltkrievija, Francija un Ungārija.

Katras grupas vājākās komandas izkritīs uz pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupu, taču starp tām nevar būt Vācija un Francija, kur 2017.gadā notiks pasaules čempionāts augstākajā divīzijā.

Jau ziņots, ka no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase «Arēnā Rīga» uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu