Znaroka un Vītoliņa vadītā Krievija paliek pēdējā Eirotūres kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas hokeja izlase sestdien piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, tādējādi paliekot pēdējā Eirotūres kopvērtējumā.

Krievijas hokejisti sestdien savā laukumā ar 2:3 (1:1, 1:2, 0:0) piekāpās Somijai.

Somu komandas labā uzvaras vārtus mača 33.minūtē guva Tēmu Pulkinens.

Krievijai pret Somiju šī ir jau otrā neveiksme šonedēļ, jo pirms tam ceturtdien savā laukumā nācās ciest neveiksmi ar 1:3.

Par Eirotūres uzvarētājiem jau iepriekš bija kļuvusi Zviedrija, kas tika pie 23 punktiem 12 spēlēs, bet 19 punktus iekrāja Somija. Ar 16 punktiem trešā bija Čehija, kamēr krievi spēja iekrāt vien 14 punktus.

Savukārt citos sestdienas pārbaudes mačos Slovākija savā laukumā ar 3:1 (3:0, 0:1, 0:0) pārspēja Latvijas izlases pretinieci šajā pasaules čempionātā Dāniju. Citā spēlē vēl viena Latvijas sāncense planētas meistarsacīkstēs Norvēģija ar 2:3 (2:1, 0:2, 0:0) atzina Francijas pārākumu.

Tikmēr vēl vienā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra cīņā Baltkrievija izbraukumā ar 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja Vāciju.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvija savā pēdējā pārbaudes spēlē sestdien ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:3) piekāpās Šveices valstsvienībai.

EHC kopvērtējumā par uzvarētāju ar 21 punktu astoņās spēlēs kļuva Somija, kurai ar 14 punktiem sekoja Čehija un Zviedrija. Tikmēr Latvija ar 12 punktiem palika septītā.

Pagājušajā sezonā EHC ietvaros Latvija astoņos mačos tika pie astoņiem punktiem un palika noslēdzošajā, 12.pozīcijā. Tāpat tā pēdējā palika arī 2013.gadā.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt Latvijas Hokeja federācijas doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases stūres zaudēja Aleksandrs Beļavskis, kurš šos pienākumus pildīja vienu sezonu. Viņa vietā stājies Leonīds Beresņevs, kuram palīdz Ģirts Ankipāns, Kārlis Zirnis un Juris Klodāns.

Savukārt no 1. līdz 4.septembrim gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas izlase «Arēnā Rīga» uzņems Vāciju, Austriju un Japānu. Uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm dosies tikai šī miniturnīra uzvarētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu