Dzierkala pārstāvētā «Huskies» komanda sasniedz QMJHL finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja talanta Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Ruinas-Norandas «Huskies» komanda svētdien sasniedza Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) finālu.

Izslēgšanas spēļu pusfināla sērijas sestajā mačā «Huskies» izbraukumā ar 5:4 (0:1, 2:3, 3:0) apspēlēja Monktonas «Wildcats», sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-2.

Dzierkals šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās, taču viņš izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

QMJHL finālā «Huskies» spēkosies ar Šaviniganas «Cataractes», bet sērija līdz vienas komandas četrām uzvarām sāksies jau trešdien.

Iepriekš «Huskies» izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 4-2 uzveica Valdoras «Foreurs» komandu, bet līgas ceturtdaļfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Blēnvilas-Buābriānas «Armada», ko iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja cits Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs.

Šosezon Dzierkals regulārajā turnīrā 59 spēlēs izcēlās ar 24 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā viņš 15 mačos guvis četrus vārtus un veicis septiņas piespēles.

Jau ziņots, ka «Huskies» Dzierkalu pagājušajā vasarā ar 22.numuru izvēlējās Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā, bet jūnijā viņu NHL drafta trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Toronto «Maple Leafs». Viņš kļuva par astoto visaugstāk draftēto latvieti.

Dzierkals šosezon ir vienīgais Latvijas jaunais hokejists, kurš spēlē QMJHL. Citā Kanādas junioru sistēmā ietilpstošajā turnīrā Rietumu hokeja līgā (WHL) rezultatīvi bija latvieši Rihards Bukarts un Rodrigo Ābols, tomēr viņu pārstāvētā Portlendas «Winterhawks» nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu