Ābols: Pagājušajā gadā bija smagi, šogad nebūs vieglāk

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati «Lada» galvenais treneris, bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Artis Ābols uzskata, ka Latvijas valstsvienības uzdevums šajā nedēļas nogalē startējošajā pasaules čempionātā Krievijā būs saglabāt vietu elites divīzijā.

«Latvijas komandas uzdevums ir ļoti vienkāršs - saglabāt vietu elitē,» aģentūrai «R-Sport» norādīja Ābols. «Valstī ir divi miljoni iedzīvotāju. Vienā Samāras apgabalā vien ir trīs miljoni.»

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izlasei uzstādīja mērķi izcīnīt 10. vietu.

«Hokejistu izvēle nav tik plaša, un, kad dažādu iemeslu dēļ pasaules čempionātu nākas izlaist sešiem spēlētājiem, tad atliek runāt tikai par vietas saglabāšanu spēcīgāko sabiedrībā,» sacīja Ābols. «Uz Maskavu dažādu iemeslu dēļ nedosies aizsargi Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Lauris Dārziņš

Viņš uzskata, ka par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienība varētu cīnīties, ja būtu spēcīgākajā sastāvā. «Viss kas var notikt, bet galvenais noturēties augstākajā divīzijā. Būs nopietna konkurence. Pagājušajā gadā bija smagi, šajā nebūs vieglāk,» teica Ābols.

Pasaules čempionāta pirmo maču Maskavā Leonīda Beresņeva vadītā Latvijas izlase aizvadīs pret Zviedriju. Turpinājumā būs jācīnās ar Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Pārbaudes spēļu ciklā Latvija aizvadīja astoņas spēlēs, izcīnot četrus panākumus.

Pasaules čempionāts notiks no 6. līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu