Girgensons: Ja esmu vesels, nav iemesla nebūt izlasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no Latvijas nacionālās hokeja komandas potenciālajiem līderiem Zemgus Girgensons LTV «Sporta studijai» atklāja, ka neesot apsvēris nespēlēšanu izlasē. To varētu liegt vienīgi savainojums.

«Izlasē vispirms pamanīju jaunas sejas, savādāki spēlētāji nekā tad, kad valstsvienībā spēlēju pirms diviem gadiem. Bija jāiepazīstas,» «Sporta studijai» sacīja Girgensons. «Izlasē nekad neesmu bijis lepns par saviem sasniegumiem.»

22 gadus vecais Girgensons līdz šim piedalījies divās pārbaudes spēlēs. Viņš jūtas normālā kondīcijā. Vēl jāpierod pie Eiropas laukumu izmēriem, kas ir lielāki nekā Ziemeļamerikā.

«Uzdevumi izlasē ir skaidri. Ir dažas sistēmas, kuras uzzīmē uz borta. Nav pat jārunā vienā valodā, lai saprastos,» norādīja Girgensons.

Viņš tiek iespēlēts vienā uzbrucēju trio ar Kasparu Daugaviņu un Ronaldu Ķēniņu.

«Pagājušajā gadā nespēlēju izlasē, jo biju traumēts. Tas bija iemesls. Ja esmu vesels, nav iemesla nebūt izlasē,» sacīja Girgensons, kurš šajā sezonā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo «Sabres» sastāvā 71 regulārā turnīra spēlē guva 7 vārtus, veica 11 rezultatīvas piespēles.

«Ja 9. maijā varētu paņemt spēli pret Krieviju, tā viņiem būtu laba dāvana,» izteicās Girgensons.

Pasaules čempionāta pirmo maču Maskavā Leonīda Beresņeva vadītā Latvijas izlase aizvadīs pret Zviedriju. Turpinājumā būs jācīnās ar Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Pārbaudes spēļu ciklā Latvija aizvadīja astoņas spēlēs, izcīnot četrus panākumus.

Pasaules čempionāts notiks no 6. līdz 22. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu