Masaļskis vēl uz gadu pagarina līgumu ar «Lada» komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Toljati «Lada», kuru trenē Artis Ābols, vēsta Krievijas klubs.

Masaļskis «Lada» vienībai pievienojās pirms šīs sezonas, kurā viņš «Lada» vārtos aizvadīja 36 cīņas, izcīnot 15 uzvaras, atvairot 92,5% metienus, kas bija 16. labākais rādītājs līgā.

Vārtsargam ne pārāk veiksmīga bija 2014./2015.gada sezona, kuru viņš sāka Rīgas «Dinamo», bet pirms gadu mijas tika atbrīvots. Viņš vēlāk pievienojās Šveices vienībai «Ambri-Piotta», kurā atradās līdz sezonas beigām. Tomēr arī Šveices komandā Masaļskis nespēja izcīnīt vietu pamatsastāvā, dažbrīd pat paliekot ārpus pieteikuma.

Tomēr daudz labāk Masaļskis aizvadīja pērnā gada pasaules čempionātu, kurā bija viens no komandas līderiem, palīdzot saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Arī tagad Masaļskis ir izlasē, kurā piektdien sāks savu 15. pasaules čempionātu karjerā.

Trešdien līgumu uz vienu sezonu ar «Lada» parakstīja arī Latvijas izlases aizsargs Kristaps Sotnieks.

Viņš iepriekšējās astoņas sezonas nospēlēja Rīgas «Dinamo», bet tagad ticis pie sava pirmā ārzemju kluba karjerā.

Sotnieks «Dinamo» komandu pārstāvēja no tās pirmās sezonas KHL čempionātā, gadu gaitā kļūdams par vienu no Latvijas komandas stabilākajiem aizsargiem.

Šosezon Sotnieks piedalījās visās 60 KHL regulārā čempionāta spēlēs, gūstot divus vārtus un atdodot 12 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +9, kas bija labākais komandā.

Sezonas otrajā pusē Sotnieks kļuva par «Dinamo» kapteini, šajā amatā nomainot uzbrucēju Lauri Dārziņu.

KHL čempionātā šobrīd 29 gadus vecais Sotnieks ir piedalījies 403 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis 20 vārtus un atdevis 42 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības rādītājs ir negatīvs, -35. Viņš ir aizvadījis arī 36 spēles Gagarina kausa izcīņā, kurā atzīmējies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

«Lada» komandas galvenais treneris ir Ābols.

Viņš sākotnēji bija galvenā trenera Sergeja Svetlova palīgs, taču pēc tam, kad Svetlovs darbu zaudēja, Ābols vispirms kļuva par vietas izpildītāju, bet pēc tam arī pilntiesīgu galveno treneri, paliekot komandā arī uz nākamo sezonu.

Ābols pirms tam divas ar pusi sezonas bija Rīgas «Dinamo» galvenais treneris.

«Lada» vienība, tāpat kā Rīgas «Dinamo», aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēlēs netika, paliekot priekšpēdējā, 13.vietā Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu