Latvijas izlases lielākā uzvara pirms 16 gadiem. 3:2 pār Krievijas zvaigznēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Tieši pirms 16 gadiem Latvijas nacionālā hokeja komanda izcīnīja savu skaļāko uzvaru pasaules čempionātu vēsturē. 2000. gada 5. maijā Krievijā Haralda Vasiļjeva vadītā Latvijas izlase ar 3:2 pārspēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm bagāto Krievijas valstsvienību. Toreiz sajūta bija kā uzvara pasaules čempionātā!

«Spēlētāji izgāja uz spēli tā noskaņojušies, kā laikam nekad dzīvē,» sacīja toreizējais izlases galvenais treneris Vasiļjevs. «Mēs zinām, kas tas ir NHL, mēs zinām, kas ir krievu hokejs. Gribējām parādīt visu labāko, nospēlējām ļoti labi aizsardzībā.»

Latvijas komandas labā vienus vārtus guva nu jau bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis un Aleksandrs Semjonovs. Trešā ripa Krievijas sargātajā cietoksnī nonāca kuriozā veidā. Vārtu guvums tika ieskaitīts Semjonovam.

Fenomenālu spēli Latvijas komandas vārtos aizvadīja viens no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem Artūrs Irbe. Viņš glāba pat šķietami neglābjamās epizodēs.

«Es pateikšu piecus vārdus.

Esmu dzīvojis 33 gadus šajā saulē un dzīvoju šos 33 gadus šai dienai, šai spēlei. Un būtu gatavs atdot pus dzīvi vienkārši vienam šādam hokeja mačam.

Tur vairāk nav ko piebilst. Paldies visiem, kuri ticēja,» pēc spēles sacīja Irbe.

Ceturtdaļfinālā 2000. gadā Latvijas izlase toreiz ar 1:3 piekāpās Čehijai, ar kuru būs jātiekas arī šajā pasaules čempionātā. Tāpat jāspēlē būs ar Oļega Znaroka vadīto Krievijas izlasi. Turklāt mačs apakšgrupu turnīrā risināsies kaimiņvalstij nozīmīgā dienā - 9. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu