Pasaules čempionāta pieteikumos pagaidām atrodami 84 NHL spēlētāji

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nedaudz vairāk kā diennakti pirms pasaules čempionāta (PČ) hokejā atklāšanas komandu sastāvos reģistrēti 84 spēlētāji, kuri pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus, liecina Slovākijas aģentūras TASR informācija, kamēr turnīra oficiālajā mājaslapā ceturtdien dienas vidū informācija par pieteiktajiem spēlētājiem vēl nebija pieejama.

Latvijas komandā kā NHL spēlētāji pieteikti Zemgus Girgensons no Bufalo «Sabres» un Ronalds Ķēniņš, kurš aizvadītajā sezonā piedalījās astoņās Vankūveras «Canucks» spēlēs. Divi spēlētāji no NHL ir arī Norvēģijai - uzbrucēji Andreass Martinsens no Kolorādo «Avalanche» un Matss Zukarello-Āsens no Ņujorkas «Rangers», bet viens Francijai - uzbrucējs Pjērs Eduārs Belemārs no Filadelfijas «Flyers».

Neviena NHL spēlētāja nav Baltkrievijai, Ungārijai un Kazahstānai.

Visvairāk pasaules vadošās hokeja līgas pārstāvju būs Kanādai, kam pagaidām pieteikti 22 no 25 iespējamiem. Pašreizējo pasaules čempionu sastāvā ir trīs 2015. gada čempioni - Teilors Halls, Mets Dišeins un Raiens O'Reilijs. Turklāt Dišeins un Korijs Perijs ir arī iepriekšējo ziemas olimpisko spēļu čempioni.

ASV izlasē pieteikti 15 NHL spēlētāji, Krievijai un Somijai pa astoņiem, Zviedrijai seši, Šveicei pieci, Čehijai, Vācijai un Slovākijai pa četriem.

Minimālais pieteikums - 15 laukuma spēlētāji un divi vārtsargi jāiesniedz līdz ceturtdienas vakaram. Katra komanda var pieteikt vēl spēlētājus, līdz visas vietas - 22 laukuma spēlētāji un trīs vārtsargi - ir aizņemtas. Spēlei var pieteikt 20 laukuma spēlētājus un divus vārtsargus.

Latvijas izlase PČ sāks piektdien plkst. 16.15 Maskavā ar spēli pret Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu