Hokeja fenomens, 44 gadus vecais Jāgrs vēl vienu sezonu spēlēs NHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Čehijas leģenda Jaromīrs Jāgrs vēl uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas «Panthers».

Pašlaik 44 gadus vecais Jāgrs ar «Panthers» klubu vienojies par vienas sezonas līgumu par četriem miljoniem dolāru (3,5 miljoniem eiro), bet, pateicoties bonusu sistēmai, summa var pieaugt vēl par aptuveni pusotru miljonu dolāru (1,3 miljoniem eiro).

Ar 79 spēlēs gūtiem 27 vārtiem un veiktām 39 rezultatīvām piespēlēm Jāgrs šosezon bija rezultatīvākais «Panthers» hokejists, bet sešos izslēgšanas mačos viņš atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

«Jāgrs ir Slavas zāles cienīgs hokejists, un viņš ir aizvadījis lielisku sezonu,» pauda «Panthers» ģenerālmenedžeris Deils Telons. «Jāgra sasniegumi runā paši par sevi, jo viņš ir līgas trešais visu laiku labākais snaiperis un trešais rezultatīvākais hokejists. Viņš lieliski iederas «Panthers» organizācijā.»

Ar karjeras laikā regulārajā čempionātā gūtiem 749 vārtiem Jāgrs ir visu laiku trešais NHL labākais vārtu guvējs, turklāt šo pašu vietu līgas vēstures lapās viņš ieņem rezultatīvāko hokejistu pulkā, jo čehs atzīmējies ar 1868 rezultativitātes punktiem. Līdz otrajā vietā esošajam Markam Mesjē viņam pietrūkst tikai 19 punktu.

Tikmēr no labāko snaiperu sarakstā otrajā vietā esošā Gordija Hova Jāgrs atpaliek par 52 vārtiem.

Zīmīgi, ka iepriekš martā Jāgrs žurnālistiem esot atjokojis, ka gatavs spēlēt līdz 60 gadu vecumam.

Kopā ar Pitsburgas «Penguins» komandu Jāgrs 1991. un 1992.gadā izcīnīja Stenlija kausu, bet 1998.gadā kopā ar Čehijas izlasi viņš kļuva par olimpisko čempionu.

Pēc teicama regulārā čempionāta, kurā «Panthers» ar 82 spēlēs izcīnītiem 103 punktiem bija pirmie Atlantijas divīzijas kopvērtējumā un trešie Austrumu konferencē, vienība jau pirmajā Stenlija kausa kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Ņujorkas «Islanders» vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu