Astoņpadsmitgadīgais Somijas hokeja supertalants, kurš laboja Jāgra rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Būdams vien 18 gadus vecs, Somijas izlases uzbrucējs Patriks Laine par sevi licis skaļi runāt visai hokeja sabiedrībai. Pēc aizvadītām trim spēlēm viņš ir pasaules čempionāta (PČ) rezultatīvākais hokejists, turklāt labojis 26 gadus vecu leģendārā čehu uzbrucēja Jaromira Jāgra rekordu.

Lai labotu Jāgra rekordu gūto punktu skaita ziņā pasaules čempionātā 18 gadus veciem hokejistiem, Lainem bija nepieciešamas vien divas spēles, kurās viņš guva četrus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles partneriem. Trešajā mačā Laine pret ASV hokejistiem (3:2) punktus nenopelnīja.

Pirms 26 gadiem, kad Laine vēl nebija dzimis, Jāgrs aizvadītajās 10 spēlēs pasaules čempionātā Čehijas valstsvienības rindās nopelnīja piecus rezultativitātes punktus, izceļoties ar trim vārtu guvumiem, divreiz asistēja partneriem.

Nav šaubu, ka Laine savu punktu bagāžu papildinās, jo Somijas hokejistiem grupas turnīrā vēl jāaizvada četras spēles, turklāt vairākas no tām pret nomināli vājākām komandām, kā Ungāriju un Franciju. Tāpat somiem priekšā cīņas ar Slovākiju un Kanādu.

«Protams, pasaules čempionātā mūs apmierinās tikai zelta medaļas,» viņš citēts aģentūrā «R-Sport».

«Ir visas iespējas. Katrā spēlē jāparāda savs labākais sniegums, tad triumfs pasaules čempionātā ir pilnīgi iespējams.»

«Patriks Laine šo turnīru sācis ļoti labi. Viņš ir ļoti talantīgs hokejists ar lielu nākotni. Domāju, ka viņam ir visas iespēja kļūt par drafta pirmo numuru,» par savu komandas biedru Somijas izlasē izteicies Miko Koivu.

Laine aizvadītajā sezonā pārstāvēja Somijas augstākās līgas komandu Tamperes «Tappara», ar kuru kļuva par nacionālā čempionāta čempionu. Jaunais somu supertalants turnīrā ieguva Jāri Kurri vārdā nosaukto balvu, kas pienākas izslēgšanas spēļu vērtīgākajam spēlētājam.

Debijas sezonā regulārajā čempionātā Somijas «SM-Liiga» Laine kļuva par visu laiku rezultatīvāko debitantu, 46 spēlēs izceļoties ar 17 vārtu guvumiem un 16 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat Lane ar Somijas U-20 izlasi šogad kļuva par pasaules čempionu, būdams viens no savas komandas līderiem. Viņš tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Šogad Laini izvēlēsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā, hokeja ekspertiem viņam paredzot vietu starp pirmajiem trijiem hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu