Rīgas «Dinamo» KHL draftā izvēlas četrus hokejistus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» 2016. gada jauno spēlētāju draftā izvēlējies četrus hokejistus: vienu no Latvijas – Tomasu Zeili, vienu no Somijas – Āpeli Rasanenu, vienu no Zviedrijas – Gustavu Posleru un vienu no Kanādas – Kolinu Smitu, vēsta vienības mājas lapa.

«Dinamo» komandai šajā jauno spēlētāju draftā bija četras izvēles tiesības, un kā pirmais pirmajā raundā ar 7. numuru tika izvēlēts Somijas U-18 izlases uzbrucējs Rasanens (dzimis 1998. gada 1. jūnijā, augums 182 cm, svars 83 kg) no Somijas kluba «Tappara».

Vēl tikai pirms mēneša 17 gadus vecais Rasanens palīdzēja somiem trešo reizi vēsturē kļūt par pasaules čempioniem U-18 vecuma grupā. Uzbrucējs šajā turnīrā septiņās spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Kā otro spēlētāju, otrajā raundā ar kopējo 39. numuru «Dinamo» komanda izvēlējās zviedru uzbrucēju Posleru (dzimis 1994. gada 11. novembrī, augums 182 cm, svars 83 kg) no Zviedrijas kluba «Modo».

Šajā sezonā Poslers kopumā 59 mačos «Modo» sastāvā izcēlās ar desmit vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm.

Posleru 2013.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 130 numuru izvēlējās Bufalo «Sabres», ko pārstāv latvietis Zemgus Girgensons.

Ceturtajā raundā ar kopējo 98. numuru «Dinamo» izvēlējās kanādiešu uzbrucēju Smitu (dzimis 1993. gada 20. jūnijā, augums 178 cm, svars 81 kg) no Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Toronto «Marlies».

Piektajā raundā ar kopējo 127. numuru tika izvēlēts Latvijas U-18 izlases aizsargs Tomass Zeile (dzimis 1998. gada 26. janvārī, augums 181 cm, svars 80 kg) no Zviedrijas jauniešu komandas «Wings HC J18».

Šis bija vēsturē pēdējais KHL drafts, jo šogad martā tika pieņemts lēmums to turpmāk neaizvadīt. Šoreiz ar pirmo numuru Vladivostokas «Admiral» komanda izvēlējās aizsargu Veņiaminu Baranovu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu