Sebastians Aho: Noņēmu medaļu, jo ātrāk vēlos aizmirst zaudējumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Somijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Sebastians Aho apbalvošanas ceremonijas laikā pasaules čempionātā (PČ) pēc sudraba medaļas saņemšanas to uzreiz noņēma no kakla, jo pēc iespējas ātrāk vēlas aizmirst zaudējumu 0:2 finālā Kanādas izlasei.

«Kāpēc uzreiz noņēmu medaļu? Vēlos pēc iespējas ātrāk aizmirst šo zaudējumu,» Somijas izdevumam «Ilta Sanomat» sacīja Aho, kurš kļuva par galveno varoni pusfināla mačā pret Krievijas valstsvienību, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem. «Sportā uzvarētājs ir tikai viens. Kanādas izlase spēlēja krietni labāk.»

20 gadus vecais Aho pasaules čempionāta 10 mačos guva trīs vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles partneriem, viņa lietderības koeficients bija +4.

«Izmēģinājām pilnīgi visu, bet tā arī nespējām gūt vārtus. Vai tiesneši pieņēma pareizu lēmumu, noraidot mani par simulāciju? Domāju, ka jā. Savas karjeras laikā iepriekš nekad nebiju saņēmis tādu noraidījumu. Ja godīgi, tad to epizodi atceros ļoti neskaidri. Lai būtu, es simulēju. Ar to arī beigsim,» teica Aho.

Tāpat citi Somijas izlases dalībnieki neslēpa vilšanos par piedzīvoto zaudējumu, vienlaikus paslavējot Kanādas hokejistus par lielisko sniegumu, kas pretiniekam nedeva daudz iespēju gūt vārtus.

«Nespējām parādīt to, uz ko esam spējīgi uzbrukumā. Savā zonā spēlējām labi, taču nespējām iemest ripu vārtos. Bija patīkami spēlēt šajā turnīrā, bet pašas tā beigas mani, protams, sarūgtina. Individuālie apbalvojumi man neko nenozīmē. Galveno maču čempionātā mēs zaudējām,» Čehijas hokeja interneta vietnē citēts Somijas izlases vārtsargs Miko Koskinens.

27 gadus vecais hokejists tika nosaukts par čempionāta labāko vārtsargu.

Līdz finālmačam Somijas izlase izcīnīja uzvaru visās deviņās spēlēs pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu