Kanādā izceļ uzvaras vārtu autora Makdeivida sniegumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Kanādas mediji pēc savas valsts hokeja izlases triumfa svētdien pasaules čempionāta finālspēlē Maskavā pret Somijas valstsvienību izcēluši izšķirošās cīņas uzvaras vārtu autora, 19 gadus vecā uzbrucēja Konora Makdeivida sniegumu, kurš svarīgākajā brīdī apliecinājis savu meistarību.

Kanāda finālā svētdien ar 2:0 uzvarēja Somiju, otro gadu pēc kārtas un 26. reizi valsts vēsturē kļūstot par pasaules čempioniem. Finālā uzvaras vārtus guva pērnā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmais numurs Makdeivids, kuram tas bija pirmais precīzais metiens pasaules čempionātā.

«Konors (Makdeivids) šajā spēlē parādīja, kāda kalibra hokejists viņš ir. Viņš ir neticami talantīgs spēlētājs un šovakar bija ļoti labs, parādot savu labāko sniegumu,» Kanādas izlases uzbrucēja Marka Šeifeles teikto pēc spēles citē Kanādas medijs «canoe.ca».

«Pret Somiju ir ļoti grūti spēlēt, ja viņi kontrolē ripu. Salīdzinājumā ar apakšgrupu turnīra spēli, kurā mēs zaudējām, šoreiz ļoti daudz ko pamainījām, spēlējām ciešāk pretinieku un vidējā zonā, labāk kontrolējām ripu, neļaujot somiem ieskrieties,» komandas sniegumu komentēja pats Makdeivids, kurš izcēla arī Kanādas izlases vārtsarga Kema Talbota sniegumu, jo viņš atvairīja visus 16 pretinieku metienus.

«Mans vārtu guvums? Tā bija tikai veiksmīga sagadīšanās, ka ripa atlēca pie manis,» pieticīgs pēc spēles bija uzvaras vārtu autors.

Pirms finālspēles Makdeivids bija izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles un pēc šī rādītāja bija labākais čempionu rindās. Kanādā tiek īpaši uzsvērts, ka Makdeivids ir kļuvis par visu laiku jaunāko hokejistu, kurš karjeras laikā ir izcīnījis trīs pasaules čempiona titulus visās vecuma grupās - jauniešu U-18 čempionātā, junioru U-20 čempionātā un tagad arī pieaugušo čempionātā.

«Makdeivids ar savu sniegumu uzbrukumā mums deva iespēju uzvarēt, ko arī izmantojām. Viņam bija vēl vairākas labas izdevības. Komanda uzticējās treneru plānam, mēs izmainījām savu taktiku salīdzinājumā ar grupu turnīra spēli, kurā somiem zaudējām ar 0:4, un tas deva vēlamo rezultātu,» pēc cīņas sprieda kanādiešu komandas aizsargs Morgans Reilijs.

«Mums vajadzēja iemest tikai pirmo ripu, jo vēl pirms spēles bija skaidrs, ka cīņa nebūs pārāk skatāma, komandas vairāk domās par aizsardzību. Izvēlējāmies tos pašus ieročus, ko somi pirmajā mūsu savstarpējā mačā. Pretinieks bija labs, tāpēc cepuri nost mūsu puišu priekšā,» gandarījumu neslēpa Kanādas izlases aizsargs Mets Dumba.

Tikmēr Somijas izlases galvenais treneris Kari Jalonens pēc finālmača atzina, ka Kanādas izlase uzvarējusi pelnīti, tomēr viņš bija lepns arī par savu vienību. «Mēs mērojām garu ceļu, līdz finālam aizkļūstot bez zaudējumiem. Fināls pret Kanādu bija pats grūtākais, jo tikāmies ar pavisam citu komandu nekā apakšgrupas turnīrā. Kanāda šo titulu nopelnīja, jo aizvadīja lieliskas 60 minūtes. Mums bija pārāk maz izdevību, lai gūtu vārtus, taču uz ledus atstājām visus spēkus, tāpēc lepojos ar saviem spēlētājiem,» sacīja Jalonens.

Somijas izlase neizmantoja iespēju kļūt par pirmo hokeja nāciju, kura vienas sezonas laikā ir uzvarējusi jauniešu U-18, junioru U-20 un pieaugušo čempionātā.

Pirms tam sestdien notikušajos pusfinālos Kanāda ar 4:3 aizraujošā cīņā pieveica ASV, bet Somija ar 3:1 apspēlēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi.

Tikmēr Krievija svētdien tika pie bronzas medaļām, pārliecinoši ar 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) sagraujot ASV.

Turnīrā startējošās 16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantēja pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā. Augstāko divīziju pēc šā turnīra pamet grupu vājākās komandas - Kazahstāna un Ungārija, kuru vietā nāks Slovēnija un Itālija. Iepriekš bija zināms, ka no augstākās divīzijas nevar izkrist Vācija un Francija, kas uzņems nākamā gada meistarsacīkstes.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu