Dzierkals: Latvijā visi dievina hokeju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ketija Kočura

Latvijas hokeja uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Ruinas-Norandas «Huskies» komanda darīs visu lai izcīnītu uzvaru Memoriālā kausa izcīņā, Kanādas medijiem sacīja latvietis.

Dzierkals piektdien guva vārtus un palīdzēja Ruinas-Norandas «Huskies» komandai iekļūt turnīra finālā. «Huskies» pusfinālā ar rezultātu 3:1 pārspēja turnīra saimnieci Reddīras «Rebels».

«Tie nebija paši skaistākie vārti, bet tas nav būtiski. Mani draugi jūk prātā Memoriālā kausa dēļ. Saņēmu telefonā apsveikumus no viņiem,» portāls «Sportsnet.ca» citē Dzierkalu.

«Huskies» svētdien Memoriālā kausa izcīņas finālā spēkosies ar Londonas «Knights» komandu. Mačs sāksies plkst.23.30 pēc Latvijas laika.

«Tā būs sezonas pēdējā spēle, un mēs darīsim visu, lai uzvarētu. Mēs tik ļoti vēlamies izcīnīt to kausu. Spēle sāksies laikā, kad Latvijā ir vakars - tas ir lieliski,» uzsvēra Dzierkals.

«Huskies» Dzierkalu pagājušajā vasarā ar 22.numuru izvēlējās Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā, bet jūnijā viņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta trešajā kārtā ar kopējo 68.numuru izraudzījās Toronto «Maple Leafs». Viņš kļuva par astoto visaugstāk draftēto latvieti.

Dzierkals šosezon QMJHL regulārajā turnīrā 59 spēlēs izcēlās ar 24 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm, bet izslēgšanas turnīrā viņš 20 mačos guva septiņus vārtus un veica desmit piespēles, turklāt tika pie lietderības koeficienta +13, palīdzot «Huskies» komandai kļūt par līgas čempioni.

«Esmu kļuvis veiklāks un ātrāks, tāpat arī fiziski spēcīgāks,» savu progresu komentē Dzierkals.

Tāpat ar komplimentiem neskopojas «Huskies» galvenais treneris Žils Bušārs.

«Man viņš iepatikās jau pēc dažām spēlēm, ko redzēju. Viņš ir ātrs. Mārtiņam ir lieliskas prasmes. Meistarīgi spēlētāji ne vienmēr cīnās vārtu priekšā, bet viņš ir citādāks. Viņš strādā laukuma malās un vārtu priekšā. Tas ir tieši tas, kas komandai vajadzīgs. Mums paveicies, ka Mārtiņš spēlē pie mums,» teica Bušārs.

2014.gadā Memoriālo kausu ieguva Edmontonas «Oil Kings» komanda, bet par turnīra vērtīgāko hokejistu tika nosaukts uzbrucējs Edgars Kulda, kurš šosezon spēlēja Rīgas «Dinamo» un arī pārstāvēja Latvijas valstsvienību pasaules čempionātā.

«Latvijā visi dievina hokeju, un tas ir ļoti liels notikums, ja kāds spēlētājs saņem tādu balvu,» atzīmēja Dzierkals.

Memoriālā kausa izcīņā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki.

Šogad turnīrā piedalās Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempione «Huskies», Rietumu hokeja līgas (WHL) labākā komanda Brendonas «Wheat Kings», Ontario Hokeja līgas (OHL) uzvarētāja «Knights», kā arī mājinieku vienība «Rebels».

Dzierkals šosezon bija vienīgais Latvijas jaunais hokejists, kurš spēlēja QMJHL. Citā Kanādas junioru sistēmā ietilpstošajā turnīrā WHL rezultatīvi bija latvieši Rihards Bukarts un Rodrigo Ābols, tomēr viņu pārstāvētā Portlendas «Winterhawks» nepārvarēja izslēgšanas turnīra pirmo kārtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu